Ημέρες Μηχανικής του ΕΤΕΚ

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προσφοράς της διά βίου εκπαίδευσης, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) διοργανώνει τις Ημέρες Μηχανικής 2016.

Οι υψηλοί ρυθμοί παραγωγής νέας γνώσης και οι ταχείς τεχνολογικές και νομοθετικές εξελίξεις καθιστούν τη μάθηση ως μια πολύ σημαντική διαδικασία για τους μηχανικούς. Το ΕΤΕΚ αναγνωρίζοντας την προσφορά αυτή προχώρησε στη δημιουργίας της δικής του εκπαιδευτικής υποδομής πιστοποιημένης από την ΑΝΑΔ κι από το 2014 διοργανώνει σε συστηματική βάση σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις και εφαρμοσμένα εργαστήρια για μηχανικούς.

Κατά τον Ιούνιο διοργανώνει τις Ημέρες Μηχανικής 2016 με θεματικό άξονα «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» και στόχο έχει την προβολή της αξίας της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και του ρόλου που διαδραματίζει για την επίτευξη των σύγχρονων επιτευγμάτων της μηχανικής επιστήμης και για τον αντίκτυπο της εφαρμογής τους στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και διεξάγονται από τις 6 ως τις 22 Ιουνίου σε Λευκωσία και Λεμεσό και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της ΑΗΚ και του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Η κεντρική εκδήλωση των Ημερών Μηχανικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 18.30 στο Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο του ΕΤΕΚ, στην παλιά Λευκωσία, με κύριο ομιλητή τον Ντίμη Μιχαηλίδη και θέμα «Καινοτομία διά βίου». Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων Μάριος Δημητριάδης και ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 8.30 το πρωί, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό, θα διεξαχθεί εκδήλωση με θέμα «Ψηλά κτίρια: Προβληματισμός, σχεδιασμός, επιπτώσεις», με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Λεμεσού του ΕΤΕΚ.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, 18.30 – 20.15, στο ΤΕΠΑΚ, Λεμεσό, όπου ο μηχανολόγος – μηχανικός Αντώνης Κουντούρης θα δώσει διάλεξη με θέμα «Εκεί που η Δημιουργικότητα συναντά τη Μηχανική επιστήμη».

Η Ευαγγελία Τσουλόφτα, λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, θα μιλήσει στην ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια και υγεία στα κατασκευαστικά έργα. Ρόλος και υποχρεώσεις μηχανικού ως μελετητή, ως επιβλέποντα και ως υπεύθυνου εργοταξίου». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός, από τις 8.45 το πρωί μέχρι τις 13.30.

Τέλος, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, 16.00 – 20.00, στο ΕΤΕΚ, Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκά πρότυπα, τπουποίηση, πιστοποίηση για τους μηχανικούς», συνδιοργάνωση Κυπριακού Οργανισμού Πιστοποίησης (CYS) και ΕΤΕΚ.

Στο πλαίσιο των Ημερών Μηχανικής 2016 εντάσσονται επίσης, απονομή τιμητικών διακρίσεων σε φοιτητές στα πεδία της Μηχανικής. Συγκεκριμένα:
•    ΤΕΠΑΚ – Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας
Ετήσια τελετή βράβευσης αριστούχων φοιτητών της Σχολής Μηχανικής.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016.
•    Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – Σχολή Θετικών Επιστημών /Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικής
Εσπερίδα Μηχανικής 2016 της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Τετάρτη 8 Ιουνίου, 18.20, Auditorium B, Νέο Κτίριο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
•    Πανεπιστήμιο Κύπρου – Πολυτεχνική Σχολή
Τελετή απονομής βραβείων στους πρωτεύσαντες φοιτητές
Τετάρτη 22 ωιουνίου, 16.30
Αίθουσα Β108, Κτίριο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, Πανεπιστημιούπολη.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων