Powered by

ΑΚΕΛ: Αποδεκτή η πρόταση για Υφ. Τουρισμού στο Υφ. Ανάπτυξης

Αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, έγινε η πρόταση του ΑΚΕΛ για ενσωμάτωση στο Υφυπουργείο Ανάπτυξης και του Υφυπουργείου Τουρισμού, εάν δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει αυτόνομα, όπως προκύπτει από σχετική τοποθέτηση του ιδίου του Προέδρου, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανου, είπε ότι “εμείς είχαμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τα θέματα του τουρισμού για το πώς κατά την άποψή μας θα έπρεπε να διαμορφωθεί η κρατική πολιτική σε ότι αφορά τα ζητήματα αυτά του τουρισμού”.

Ανέφερε ότι “η συγκεκριμένη πρόταση είναι πολύ απλή και αφορά τη δημιουργία ενός υφυπουργείου σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στον τομέα του τουρισμού”.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι στο ΑΚΕΛ βρίσκονται σε αναμονή για το “κατά πόσον θα κατατεθεί η σχετική πρόταση στη Βουλή” προσθέτοντας ότι “εμείς είμαστε έτοιμοι να το μελετήσουμε και να μελετήσουμε την όποια πρόταση και να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα”.

Σε ερώτηση για δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι συνεργασίες με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορές, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι “μέχρι σήμερα δεν είδαμε μια τέτοια προσέγγιση από την Κυβέρνηση, αντιθέτως βλέπουμε βλέπουμε μια ετσιθελική στάση, η οποία στοχεύει στην επιβολή των κυβερνητικών θέσεων στα πολιτικά κόμματα”.

Καταλήγοντας, ο Αντρος Κυπρανού δήλωσε ότι “ως ΑΚΕΛ θα λειτουργήσουμε όπως πάντοτε σοβαρά και υπεύθυνα και εάν και εφόσον καταβληθεί προσπάθεια να διαφοροποιηθούν οι πολιτικές, οι οποίες υποβάλλονται και προωθούνται μονομερώς από την Κυβέρνηση, τότε θα τοποθετηθούμε αναλόγως”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Πράσινο από Υπουργικό στο ν/σ για ωφελήματα αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων-Ποιες οι διαφοροποιήσεις
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τρίτη
Εγκρίνει το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το Ecofin
Επιμένουν για πλήρη παραχώρηση της ΑΤΑ οι συντεχνίες-Ζητούν διάλογο για φορολογική μεταρρύθμιση
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υποβολή δηλώσεων εισοδήματος εταιρείας και αυτοεργοδοτουμένων