Powered by

ΑΚΕΛ: Αποδεκτή η πρόταση για Υφ. Τουρισμού στο Υφ. Ανάπτυξης

Αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, έγινε η πρόταση του ΑΚΕΛ για ενσωμάτωση στο Υφυπουργείο Ανάπτυξης και του Υφυπουργείου Τουρισμού, εάν δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει αυτόνομα, όπως προκύπτει από σχετική τοποθέτηση του ιδίου του Προέδρου, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανου, είπε ότι “εμείς είχαμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τα θέματα του τουρισμού για το πώς κατά την άποψή μας θα έπρεπε να διαμορφωθεί η κρατική πολιτική σε ότι αφορά τα ζητήματα αυτά του τουρισμού”.

Ανέφερε ότι “η συγκεκριμένη πρόταση είναι πολύ απλή και αφορά τη δημιουργία ενός υφυπουργείου σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στον τομέα του τουρισμού”.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι στο ΑΚΕΛ βρίσκονται σε αναμονή για το “κατά πόσον θα κατατεθεί η σχετική πρόταση στη Βουλή” προσθέτοντας ότι “εμείς είμαστε έτοιμοι να το μελετήσουμε και να μελετήσουμε την όποια πρόταση και να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα”.

Σε ερώτηση για δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι συνεργασίες με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορές, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι “μέχρι σήμερα δεν είδαμε μια τέτοια προσέγγιση από την Κυβέρνηση, αντιθέτως βλέπουμε βλέπουμε μια ετσιθελική στάση, η οποία στοχεύει στην επιβολή των κυβερνητικών θέσεων στα πολιτικά κόμματα”.

Καταλήγοντας, ο Αντρος Κυπρανού δήλωσε ότι “ως ΑΚΕΛ θα λειτουργήσουμε όπως πάντοτε σοβαρά και υπεύθυνα και εάν και εφόσον καταβληθεί προσπάθεια να διαφοροποιηθούν οι πολιτικές, οι οποίες υποβάλλονται και προωθούνται μονομερώς από την Κυβέρνηση, τότε θα τοποθετηθούμε αναλόγως”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις