CIFΑ: Πλήρες μέλος του ΕFAMA

Καθεστώς πλήρες μέλους στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ταμείων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (EFAMA), απέκτησε ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του EFAMA που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου στη Μάλτα. Σημειώνεται πως ο EFAMA είναι ο αντιπροσωπευτικός σύνδεσμος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας διαχείρισης επενδύσεων.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CIFA, η αναβαθμισμένη συμμετοχή του συνδέσμου έρχεται λίγο πριν από την προώθηση δύο νομοσχεδίων για τις εναλλακτικές επενδύσεις και για τους διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων, η ψήφιση των οποίων τοποθετείται το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και θα ενισχύσουν το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο της Κύπρου για τον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων.

Ο πρόεδρος του CIFA, Άγγελος Γρηγοριάδης, επισήμανε πως η μετάβαση της Κύπρου από ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα όπου ο τραπεζικός τομέας δεσπόζει, σε ένα σύστημα όπου υπάρχουν κι άλλες πηγές χρηματοδότησης θα καταστεί εφικτή μόνο εάν δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες στην Ευρώπη για χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων. 

«Επί του παρόντος υπάρχει περιορισμένη νομοθεσία και ρυθμίσεις που δεσμεύουν την επένδυση και την κυκλοφορία των κεφαλαίων κάτω από € 100.000.000 σε ολόκληρη την ΕΕ. Οι προσεχείς προσαρμογές στο πλαίσιο επενδυτικών κεφαλαίων στην Κύπρο, θα επιτρέψει μια μικρότερη αλλά σημαντική ροή κεφαλαίων των οποίων η διαχείριση μπορεί να καταστεί πιο αποτελεσματική, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία που βρίσκεται σε ισχύ και στην Κύπρο. Ως εθνικός σύνδεσμος μέλος του EFAMA, προσβλέπουμε στην ενίσχυση της σωστής ισορροπίας ανάμεσα στην ελευθερία της λειτουργίας του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων και την προστασία των επενδυτών».

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων