Ημέρες Μηχανικής από ΕTEK

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) διοργανώνει τις Ημέρες Μηχανικής. Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι όλες ανοικτές για το κοινό, θα διεξαχθούν από τις 6 μέχρι τις 22 Ιουνίου, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό και γίνονται πραγματικότητα με την υποστήριξη της ΑΗΚ και του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Βασικό σκοπό των Ημερών Μηχανικής συνεχίζει να αποτελεί η διεύρυνση της κατανόησης και γνώσης των πολιτών για τη μηχανική επιστήμη και το επάγγελμα του μηχανικού, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη σημερινή εποχή των πολλαπλών προκλήσεων - κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών. 

Φέτος, οι Ημέρες Μηχανικής θα έχουν ως κύριο θεματικό άξονα την «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», με στόχο να προβάλουν την αξία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και τον ρόλο που διαδραματίζει για την επίτευξη των σύγχρονων επιτευγμάτων της μηχανικής επιστήμης και για τον αντίκτυπο της εφαρμογής τους στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία. 

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διάλεξη «Καινοτομία δια βίου», του Ντίμη Μιχαηλίδη (σύμβουλος επιχειρήσεων, συγγραφέας, ηγέτης δημιουργικών ομάδων και καθηγητής), στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης στις 9 Ιουνίου στη Λευκωσία, όπου θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Μεταφορών και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, καθώς  και η διάλεξη «Εκεί που η Δημιουργικότητα συναντά τη Μηχανική επιστήμη», του μηχανολόγου μηχανικού, Αντώνη Κουντούρη, στη Λεμεσό στις 13 Ιουνίου 2016. 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων