PayBand Visa: Η νέα μέθοδος πληρωμών από την Ελληνική Τράπεζα

Την πιο μοντέρνα μέθοδο πληρωμών στην Κύπρο λανσάρει η Ελληνική Τράπεζα. Πρόκειται για το wearable PayBand Visa, ένα βραχιολάκι στο οποίο εφαρμόζεται μια πολύ μικρού μεγέθους κάρτα visa που επιτρέπει ανέπαφες (contactless) συναλλαγές.

Το PayBand Visa, παρουσιάστηκε από την Ελληνική Τράπεζα, την Τετάρτη 1η Ιουνίου στην Αγορά Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία, σε μια ειδική εκδήλωση, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των Μέσων Επικοινωνίας να δοκιμάσουν το νέο προϊόν, πραγματοποιώντας εικονικές αγορές λουλουδιών και φαγητού.

Τα υλικά και ο τρόπος κατασκευής του, κάνει το βραχιολάκι ανθεκτικό στο νερό, ενώ μπορεί να αντέξει και σε δύσκολες καταστάσεις, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να το φοράει παντού.

O Γιώργος Καραγιώργης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου Ελληνικής Τράπεζας, Διεύθυνση Ιδιωτών, ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν την Ελληνική Τράπεζα να προχωρήσει σε αυτό το σημαντικό βήμα: «Στη νέα ψηφιακή εποχή που ζούμε, οι ανάγκες, οι επιθυμίες και οι προτιμήσεις των καταναλωτών και ειδικά των νέων μεταβάλλονται συνεχώς, επηρεαζόμενες από την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας. Έτσι και εμείς, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της αγοράς, έχουμε θέσει πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία νέων, πρωτοποριακών και ανταγωνιστικών προϊόντων, ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις της τεχνολογίας, τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά και τα πρότυπα των Διεθνών Οργανισμών».

«Το PayBand θα αποτελέσει τον καταλύτη για περαιτέρω καινοτομία στο κομμάτι των ηλεκτρονικών πληρωμών από την Ελληνική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τη χρήση των μετρητών στην κυπριακή αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Aνδριάνα Παππά, Country Manager της Visa Europe για την Κύπρο.

Ο Νικόλας Νικόλα, Διευθυντής Πωλήσεων Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Gemalto, συνεχάρη την Ελληνική Τράπεζα, η οποία είναι η 6η τράπεζα πανευρωπαϊκά και η 1η τράπεζα στην Κύπρο που υιοθέτησε αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο πληρωμών.

Σημειώνεται ακόμη πως το PayBand Visa επιτρέπει στον χρήστη, όπως και οι άλλες contactless κάρτες, να κάνει συναλλαγές κάτω των 20 ευρώ, χωρίς την πληκτρολόγηση αριθμού PIN. Το PayBand είναι ήδη διαθέσιμο, για υφιστάμενους και νέους πελάτες, αποκλειστικά από όλα τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας.

 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων