Powered by

Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της η Bundesbank

Τις εκτιμήσεις της για την οικονομία της Γερμανίας υποβαθμίζει η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank, λόγω των επιπτώσεων από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,7% φέτος, 1,4% το 2017 και 1,6% το 2018, έναντι των πρότερων εκτιμήσεων για ανάπτυξη 1,8%, 1,7% και 1,6% αντίστοιχα.

Πτωτικά αναθεωρήθηκαν και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,2% φέτος, στο 1,5% το 2017 και στο 1,7% το 2018.

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις της Bundesbank έκαναν λόγο για πληθωρισμό 1,1% φέτος, 2% το 2017 και 1,7% το 2018.

«Οι προοπτικές σε τιμές και ανάπτυξη ενέχουν ισορροπημένους κινδύνους, οι οποίοι εδράζονται στη χαμηλή τιμή του πετρελαίου και στην αβέβαια ζήτηση από το εξωτερικό» σχολιάζει η κεντρική τράπεζα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός-Νέα πτώση πέραν του 2%
Οι 10 πιο κερδισμένες μετοχές από την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Παγκόσμιο χρέος: Ποιες χώρες το εκτινάσσουν την ώρα που οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικοί πόλεμοι εντείνουν την κρίση
Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία