Πρωτοβουλίες ΚΕΒΕ κατά των επιπτώσεων του Brexit

Πρωτοβουλίες με σκοπό τον περιορισμό των όποιων αρνητικών επιπτώσεων από το Brexit στην κυπριακή οικονομία, προγραμματίζει το ΚΕΒΕ. Συγκεκριμένα, το ΚΕΒΕ προγραμματίζει εντός των ημερών τη διοργάνωση μιάς ευρείας σύσκεψης με τους αρμόδιους Συνδέσμους των Ελεγκτών-Λογιστών, των δικηγόρων και των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit στην κυπριακή οικονομία και τη λήψη αποφάσεων για αντιμετώπιση τυχόν αρνητικών εξελίξεων.

Την ίδια ώρα, το Επιμελητήριο εισηγείται τη συγκρότηση μιας Επιτροπής με τη συμμετοχή τεχνοκρατών της κυβέρνησης και παραγόντων του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις και κυρίως τις διαβουλεύσεις που θα έχει η Βρετανία με την ΕΕ για τη σύναψη της νέας συμφωνίας που θα διέπει τις σχέσεις τους.  Η Επιτροπή αυτή, εξηγεί το ΚΕΒΕ, «θα πρέπει να κάνει εισηγήσεις προς την κυβέρνηση και στους φορείς του ιδιωτικού τομέα για να παρεμβαίνουν, όπου και αν χρειαστεί, ώστε το νέο καθεστώς σχέσεων ΕΕ-Βρετανίας να μην επηρεάσει σε δυσμενέστερο βαθμό την κυπριακή οικονομία».

Στόχος και σκοπός της Κύπρου, τονίζει το ΚΕΒΕ, «θα πρέπει να είναι πρώτα ο περιορισμός των επιπτώσεων από τo Brexit και στη συνέχεια η διατήρηση των καλών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τη Βρετανία, ώστε να συνεχίσει το σημερινό πλαίσιο διμερών συναλλαγών».

Ταυτόχρονα, το ΚΕΒΕ εκτιμά ότι «μέσα από το Brexit δημιουργούνται και νέες ευκαιρίες για την Κύπρο, όπως είναι το ενδεχόμενο προσέλκυσης επιχειρήσεων ή επενδύσεων που ενδεχόμενα θα αποφασίσουν να μεταφέρουν την έδρα τους  εκτός της Βρετανίας»/

Για το σκοπό αυτό, το ΚΕΒΕ προγραμματίζει την οργάνωση μιάς ευρείας αποστολής από την Κύπρο στη Βρετανία, με στόχο να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για προσέλκυση επιχειρήσεων και επενδύσεων. Στην αποστολή αυτή που θα είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ, θα πρέπει, αναφέρει το Επιμελητήριο, να μετέχουν τα αρμόδια Υπουργεία, ο Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), εκπρόσωποι των Συνδέσμων Λογιστών-Ελεγκτών, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΠΑΣΥΞΕ και άλλοι.

Τέλος, το ΚΕΒΕ καλεί όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και να αποφύγουν τον όποιο πανικό. Η κατάσταση, επισημαίνει το ΚΕΒΕ «είναι διαχειρίσιμη, φτάνει να αναληφθούν συλλογικά οι σωστές πρωτοβουλίες έγκαιρα και αποφασιστικά».

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων