Powered by

Όζμπορν: Το Brexit φέρνει λιτότητα

Η επόμενη κυβέρνηση θα χρειαστεί να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει τις δαπάνες, σύμφωνα με τον Τζορτζ Όζμπορν.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι θα χρειαστούν δημοσιονομικά μέτρα για να ανταπεξέλθει η οικονομία στα μειωμένα μέσα που θα διαθέτει μετά το Brexit.

«Το σημερινό μου μήνυμα είναι μήνυμα ρεαλισμού και καθησυχασμού. Ρεαλισμού για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθησυχασμού για το ότι η οικονομία βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Αυτό χάρη στη δουλειά που κάναμε τα τελευταία χρόνια για να επανακτήσουμε την οικονομική ευρωστία της χώρας.»

Πάντως, το μέλλον του Λονδίνου ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου αμφισβητείται. Ο επικεφαλής της γερμανικής Ομοσπονδιακής Οικονομικής Εποπτικής Αρχής (Bafin) ξεκαθάρισε ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να είναι η έδρα του χρηματιστηριακού κολοσσού που θα προκύψει από τη συγχώνευση των χρηματιστηρίων Λονδίνου και Φρανκφούρτης.

Την Τρίτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κάλυψαν μέρος των απωλειών που προκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Μικρή άνοδο 0,8% σημείωσε η στερλίνα έναντι του δολαρίου.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Δειτε Επισης

Σύνοδος Kορυφής Ε.Ε.-Κίνας την Πέμπτη με επίκεντρο τις εμπορικές σχέσεις-Στο Πεκίνο Κόστα, Φον ντερ Λάιεν
Καθήλωση αεροσκαφών Alaska Airlines λόγω προβλημάτων συστήματων πληροφορικής
Θέλει να γίνει παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας και κινητήρια δύναμη ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας η Βουλγαρία
Αγώνας δρόμου από Ιαπωνία για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ-Συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ με σταθερή τάση για ESM και EFSF ο DBRS
Στην...αναμονή η αγορά εργασίας των ΗΠΑ-«Δεν προσλαμβάνουν, δεν απολύουν, απλώς παρακολουθούν»
Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για τις εμπορικές εντάσεις...Επισκιάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία