Powered by

H Apple μπορεί να χάσει 20% του μεριδίου αγοράς στην Ιαπωνία

Η Apple ενδέχεται να δει το μερίδιο αγοράς της να υποχωρεί κατά περίπου 20% στην αγορά της με τα μεγαλύτερα περιθώρια, εκτίμησε η UBS σε υπόμνημα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου.

Αν και οι επενδυτές εστιάζουν στις πρόσφατες δυσκολίες της εταιρίας στην Κίνα, η UBS υποστηρίζει ότι μια σειρά παραγόντων που έχουν να κάνουν με το ρυθμιστικό πλαίσιο και τον ανταγωνισμό στην Ιαπωνία, θα έπρεπε να προκαλούν ανησυχία. Η ασιατική χώρα αντιστοιχεί περίπου στο 8% των εσόδων της εταιρίας.

 

 

«Υπάρχουν κάποιες ανησυχητικές ζυμώσεις, που θεωρούμε ότι μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη της Apple. Πρώτον, οι ιαπωνικοί φορείς δε χρησιμοποιούν πλέον τόσο επιθετικά εκπτώσεις σε εξοπλισμό για να προσελκύσουν συνδρομητές άλλων φορέων, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις τηλεφώνων», επεσήμαναν οι Steven Milunovich και Benjamin Wilson, αναλυτές της UBS.

«Δεύτερον, οι επαφές μας από τη βιομηχανία δείχνουν ότι ενώ η μάρκα της Apple παραμένει ισχυρή, φθηνότερες εναλλακτικές εισβάλλουν στο μερίδιο της Apple πιθανώς μειώνοντάς το από 50 σε 30% με τον καιρό», πρόσθεσαν.

Άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την προσπάθεια της ιαπωνικής κυβέρνησης να μειώσει τις τιμές των φορέων τηλεφωνίας που επιδοτούν τηλεφωνικές συσκευές, πλήττοντας την εταιρία, καθώς και την «αυξανόμενη επιρροή» των Virtual Network Operators που χρησιμοποιούν υποδομή άλλων δικτύων και προσφέρουν υπηρεσίες τηλεφωνίας σε χαμηλές τιμές. Οι χρήστες των τελευταίων ενδέχεται να κρατήσουν περισσότερο τις παλιές τους συσκευές, καθώς δεν τους δίνεται επιδότηση για νέες.

Η Ιαπωνία είναι κρίσιμη αγορά για την Apple. Ο τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε μια ετήσια αύξηση 24% στα έσοδα από τη χώρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού του έτους, ενώ όλες οι άλλες αγορές του κατέγραψαν πτώσεις.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%