Εναλλακτική μορφή η συμμετοχική χρηματοδότηση

Ολοκληρώθηκε τo πρώτο συνέδριο συμμετοχικής χρηματοδότησης με τίτλο “The 1st Crowdfunding Conference in Cyprus: Paving New Ways to Finance”, το οποίο διοργανώθηκε από την KPMG και την Anirot Development Organisation, δια μέσου της κοινής τους πρωτοβουλίας Crowdfunding Cyprus, και το οποίο διεξήχθη στις 15 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Park.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι το συνέδριο παρουσίασε τη μέθοδο της συμμετοχικής χρηματοδότησης ως μια νέα μορφή εναλλακτικής χρηματοδότησης για έργα, ιδέες και προϊόντα ενώ έθεσε τις βασικές παραμέτρους ανάπτυξης της συμμετοχικής χρηματοδότησης στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. 

Το συνέδριο παρακολούθησαν 150 περίπου συμμετέχοντες, νέοι και υφιστάμενοι επιχειρηματίες, δικηγόροι, λογιστές, επενδυτές, άτομα που ασχολούνται με επενδυτικά ταμεία ή την προσφορά υπηρεσιών, τραπεζικοί, σύμβουλοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι για θέματα χρηματοδότησης, επενδύσεων, καινοτομίας και τεχνολογίας.

Τους ομιλητές του Συνεδρίου περιλάμβαναν ειδικοί σε θέματα crowdfunding, εκτελεστικοί διευθυντές πλατφορμών, εκπρόσωποι τραπεζικών ιδρυμάτων, κυβερνητικά στελέχη και διοργανωτές εκστρατειών για συγκέντρωση κεφαλαίων  από την Ελβετία, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κύπρο. 

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την προώθηση νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου συμμετοχικής χρηματοδότησης στην Κύπρο, τρόπους λειτουργίας των πλατφορμών συμμετοχικής χρηματοδότησης, τη χρήση του crowdfunding ως τραπεζικό προϊόν και ως μέσο χρηματοδότησης από start-ups ενώ τους παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα και καλές πρακτικές σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες έθεσαν τις ερωτήσεις τους προς τους ομιλητές σχετικά με την πρόοδο του ρυθμιστικού πλαισίου για την Κύπρο, το επίπεδο ελέγχου και ρίσκου των επενδυτών και τους τρόπους διεξαγωγής μιας επιτυχημένης εκστρατείας συμμετοχικής χρηματοδότησης.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το συνέδριο στοχεύει να γίνει ετήσιος θεσμός και να αποτελέσει σημαντική πρωτοβουλία για την εδραίωση της Κύπρου ως περιφερειακό κέντρο συμμετοχικής χρηματοδότησης, τόσο όσον αφορά στη λειτουργία πλατφορμών στην Κύπρο, αλλά και στην προώθηση υποβοηθητικών υπηρεσιών για τη προώθηση της συμμετοχικής χρηματοδότησης ως μια νέα μορφή ενναλακτικής χρηματοδότησης».

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων