Startups4Peace: Ευκαιρίες για νεοφυείς επιχειρήσεις

Με σκοπό την ενθάρρυνση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας διοργανώνεται την Τετάρτη (29 Ιουνίου) το απόγευμα στη Λευκωσία η εναρκτήρια εκδήλωση για το διαγωνισμό "Startups4Peace" («Νεοφυείς επιχειρήσεις για την Ειρήνη»), με τους εμπνευστές του να στοχεύουν κυρίως σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με διακοινοτικό προσανατολισμό.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο και Δεκέμβριο στη διοργάνωση "Slush", στο Ελσίνκι, όπου συρρέουν κάθε χρόνο 15 χιλιάδες άνθρωποι από το χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας, αναζητώντας αναγνώριση και κεφάλαια για τις ιδέες τους.

Για το πώς διασυνδέονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις με την ειρήνη μίλησε στο ΚΥΠΕ η Υπεύθυνη μάρκετινγκ του Slush, Ghita Wallin, η οποία εξήγησε ότι η επιχειρηματικότητα είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να κάνει κανείς πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Το Slush και οι νεοφυείς επιχειρήσεις στη Φιλανδία κατόρθωσαν να αλλάξουν τη νοοτροπία, δημιουργώντας ανάπτυξη σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, πρόσθεσε.

Με την εκδήλωση στη νεκρή ζώνη ξεκινά ουσιαστικά η δεύτερη εκδοχή του διαγωνισμού Startups4Peace, με στόχο να ενθαρρύνει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, λέει η κ. Wallin. Προσθέτει ότι η ενημερωτική αυτή εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους, όμως απευθύνεται κυρίως στις κοινότητες των νεοφυών επιχειρήσεων με «διακοινοτικό όραμα».

Το Slush πρωτοδιοργανώθηκε στο Ελσίνκι το 2008, από έξι επιχειρηματίες οι οποίοι ένιωθαν ότι δεν υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα επενδυτικά κεφάλαια υψηλού κινδύνου (risk capital) στη Φιλανδία, λέει η κ. Wallin. Για το λόγο αυτό, συνεχίζει, προσκάλεσαν άλλους επιχειρηματίες ώστε να προσελκύσουν διεθνείς επενδύσεις.

«Για μικρές χώρες, όπως η Φιλανδία και η Κύπρος, ισχύει η ίδια λογική. Για να καταστεί διεθνώς ελκυστική μια χώρα, πρέπει πρώτα να αποκτήσει κρίσιμη μάζα» ώστε να στρέψει πάνω της το επενδυτικό ενδιαφέρον, λέει και προσθέτει ότι η συνεργασία είναι σημαντικός παράγοντας για τη διεθνή αναγνώριση.

Συμπληρώνει ότι η Φιλανδία διοργανώνει την ευρωπαϊκής εμβέλειας διοργάνωση Slush, εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό την ιδιότητα των Σκανδιναβικών χωρών ως παγκόσμιου κόμβου για νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ η συνεργασία επεκτείνεται προς Νέα Υόρκη, Τόκιο και σύντομα στη Σαγκάη.

Ως προς τον κόσμο που απαρτίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η κ. Wallin λέει ότι στη Φιλανδία αποτελείται κυρίως από φοιτητές και άτομα που επιδεικνύουν ενεργά το ενδιαφέρον τους για τον κόσμο του επιχειρείν. Στη Λευκωσία αναμένει να συναντήσει ένα ποικιλόμορφο κοινό που αποσκοπεί στο να συμβάλει σε μια θετική αλλαγή μέσω της επιχειρηματικότητας και που είναι προετοιμασμένο να δει την Κύπρο ως σύνολο.

Ως προς το «έπαθλο» του διαγωνισμού, την ευκαιρία για συμμετοχή στη διοργάνωση, η Υπεύθυνη μάρκετινγκ του Slush υπενθυμίζει ότι σε αυτή συμμετέχουν 1.700 νεοφυείς επιχειρήσεις, 780 επενδυτές και εκατοντάδες εκπρόσωποι του Τύπου από όλο τον κόσμο.

Το διήμερο 30 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου, 2016 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τέτοιου είδους επιχειρήσεις να μάθουν, να συναντήσουν άτομα με παρόμοιες ιδέες και να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, καταλήγει.

Η αυριανή, ενημερωτική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17.00 στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη νεκρή ζώνη και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Φιλανδίας στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό έως και τις 31 Αυγούστου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Φιλανδίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων