Powered by

Κάμερον: Στενή σχέση στους τομείς εμπορίου και ασφάλειας

"Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θέλω αυτή η διαδικασία να είναι εποικοδομητική όσο το δυνατό περισσότερο και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι θετικό κατά το δυνατόν", αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε σχέση με τις συνομιλίες του στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Κάμερον έκανε λόγο για τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ και για το παράδοξο να αποχωρεί η Βρετανία από μια ένωση συμμάχων και φίλων.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι "ενώ ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ευρώπη, σε αυτούς  που είναι γείτονές μας, οι φίλοι μας, οι σύμμαχοί μας, οι συνεργάτες μας. Και ελπίζω ότι θα επιδιώξουμε μια στενή πιθανή σχέση από  άποψη  εμπορίου, συνεργασίας και ασφάλειας, διότι αυτό θα είναι καλό για εμάς και αυτό θα είναι καλό για αυτούς. Αυτό είναι το πνεύμα της συζήτησης σήμερα."

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις
Σε υψηλό δεκαετίας η πλατίνα-Στα 1.350,17 δολάρια η ουγγιά
Τζερόμ Πάουελ (Fed): Βασικός παράγοντας για την υψηλή αβεβαιότητα οι δασμοί Τραμπ
Πτώση για τον χρυσό μετά την πρόβλεψη της Fed για βραδύτερο ρυθμό μελλοντικών μειώσεων των επιτοκίων