Powered by

Πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά βλέπει ο Τζόνσον

Η Βρετανία θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά την ψήφο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, έγραψε σε άρθρό του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Μπόρις Τζόνσον, ηγετικό στέλεχος της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης από την ευρωπαϊκή και φαβορί για την πρωθυπουργία.

Ο Τζόνσον τόνισε ότι η Βρετανία θα μπορέσει τώρα να οικοδομήσει μια σχέση με την ΕΕ βάσει του ελεύθερου εμπορίου και των εταιρικών σχέσεων, παρά βάσει ενός ομοσπονδιακού συστήματος, και πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα μπορέσει επίσης να συνάψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με οικονομίες με υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς εκτός της ΕΕ.

 "Θα συνεχιστεί το ελεύθερο εμπόριο και η πρόσβαση στην ενιαία αγορά", έγραψε ο Τζόνσον σε μια τακτική του στήλη στην εφημερίδα Daily Telegraph, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει "μεγάλη βιασύνη" για να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ.

Ο Τζόνσον ανέφερε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι, στον οποίο ασκήθηκε κριτική από μερικούς υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ πριν το δημοψήφισμα γιατί επισήμανε τους κινδύνους της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, θα πρέπει να συνεχίσει στη θέση του.

 "Η οικονομία είναι σε καλά χέρια", τόνισε. "Οι περισσότεροι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δουν ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι έχει κάνει υπέροχη δουλειά - και τώρα που τελείωσε το δημοψήφισμα, θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο του χωρίς να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή πυρός της πολιτικής", έγραψε στο άρθρο.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε επίσης ότι δεν διέκρινε "καμία πραγματική όρεξη" για άλλο ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, παρά την βεβαίωση της πρωθυπουργού της Νίκολα Στέρτζον ότι θα διεξαχθεί, εάν αποτελέσει την καλύτερη πιθανότητα για να παραμείνει η Σκωτία στην ΕΕ.

Η Σκωτία, με πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, ψήφισε στο δημοψήφισμα της Πέμπτης υπέρ της παραμονής στην ΕΕ με ποσοστό 62% έναντι 38% κατά, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά, το οποίο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ (Brexit) με ποσοστό 52% (έναντι 48% κατά).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σύνοδος Kορυφής Ε.Ε.-Κίνας την Πέμπτη με επίκεντρο τις εμπορικές σχέσεις-Στο Πεκίνο Κόστα, Φον ντερ Λάιεν
Καθήλωση αεροσκαφών Alaska Airlines λόγω προβλημάτων συστήματων πληροφορικής
Θέλει να γίνει παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας και κινητήρια δύναμη ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας η Βουλγαρία
Αγώνας δρόμου από Ιαπωνία για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ-Συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ με σταθερή τάση για ESM και EFSF ο DBRS
Στην...αναμονή η αγορά εργασίας των ΗΠΑ-«Δεν προσλαμβάνουν, δεν απολύουν, απλώς παρακολουθούν»
Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για τις εμπορικές εντάσεις...Επισκιάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία