Powered by

Πρωτοβουλία Γαλλίας-Γερμανίας για την ΕΕ επιδιώκει ο Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε, παραμονή μιας επίσκεψής του στο Βερολίνο, πως η Γαλλία και η Γερμανία οφείλουν "να πάρουν την πρωτοβουλία" μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκη Ένωση.

"Μια χώρα φίλη, μια χώρα σύμμαχος με την οποία έχουμε τόσους δεσμούς, αποφασίζει να φύγει από την ένωσή μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία θεωρούσαμε άφθαρτη, αδιάσπαστη", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατιας κατά τα εγκαίνια ενός μνημείου στο Ντιν-λε-Πλας (κεντρική Γαλλία), ένα μαρτυρικό χωριό όπου 27 άνθρωποι είχαν τουφεκιστεί στο τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

"Είναι ευθύνη της Γαλλίας και της Γερμανίας να πάρουν την πρωτοβουλία, επειδή δείξαμε πως από τη δυστυχία, από τη φρίκη και από τον πόλεμο είμαστε ικανοί να οικοδομήσουμε μια ισχυρή φιλία", πρόσθεσε.

"Χωριστά, αναλαμβάνουμε τον κίνδυνο να είμαστε διασπασμένοι, σε διαφωνία και σε διενέξεις (...) Μαζί, μπορούμε να κερδίσουμε όχι απλώς την ειρήνη, αλλά και την εκτίμηση των ανδρών και των γυναικών αυτής της ωραίας ένωσης που ονομάζεται Ευρώπη", κατέληξε.

Δύο ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες, οι μεγάλοι διπλωματικοί ελιγμοί πολλαπλασιάζονται για να επιταχυνθεί η διαδικασία του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της αποχώρησής του από την ΕΕ. Η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία έχει υιοθετήσει έναν μάλλον συμφιλιωτικό τόνο έναντι του Λονδίνου, υποδέχεται αύριο το απόγευμα στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%