Powered by

Συμφωνούν Ολάντ και Μέρκελ για τη διαχείριση της κρίσης

Φρανσουά Ολάντ και Άγγελα Μέρκελ "διαπίστωσαν" την "πλήρη συμφωνία τους στον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης" που δημιουργήθηκε από το βρετανικό δημοψήφισμα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας αργά το βράδυ της Κυριακής (26 Ιουνίου), έγινε γνωστό από συνεργάτες του προέδρου της Γαλλίας.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για περίπου 30 λεπτά. "Διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία τους σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από το βρετανικό δημοψήφισμα. Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Ολάντ θέλουν την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ευκρίνεια, ώστε να μην μείνει καμία αβεβαιότητα.

Επίσης, τόνισαν την ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών για την Ευρώπη και την ανάγκη για ταχεία δράση γύρω από συγκεκριμένες προτεραιότητες", πρόσθεσε η ίδια πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία θα πρέπει ν' αρχίσει τη διαδικασία αποχώρησής της από την ΕΕ, το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνεται ότι σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντήσει στο Βερολίνο τον γάλλο Πρόεδρο αλλά και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι.

Brexit: Η Goldman προβλέπει ύφεση, μειώνει ποσοστά ανάπτυξης για ΕΕ, ΗΠΑ φέτος

Η Βρετανία αναμένεται να μπει σε ύφεση μέσα στο 2016, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Πέμπτη για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που οποία θα εμποδίσει επιπλέον και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, είπαν οι επικεφαλής οικονομολόγοι της Goldman Sachs χθες.

"Αναμένουμε τώρα την οικονομία (της Βρετανίας) να εισέλθει σε ήπια ύφεση μέχρι τις αρχές του 2017", είπαν σε σημείωμα για τους πελάτες τους οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Γιαν Χάτζιους και Σβεν Γιάρι Στεν.
Εκτιμούν επίσης ότι η απόφαση για την αποχώρηση από την ΕΕ θα μειώσει αθροιστικά κατά 2,75% το βρετανικό ΑΕΠ, στους επόμενους 18 μήνες, καθώς και ότι οι οικονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης θα επηρεαστούν επίσης.

Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Goldman Sachs, το ΑΕΠ της ευροζώνης τα δύο επόμενα χρόνια θα φτάσει το 1,25% αντί του 1,5% που υπολογίζονταν πριν το δημοψήφισμα για Brexit.

Για την οικονομία των ΗΠΑ, η τράπεζα προβλέπει ότι η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο μισό του 2016 θα φτάσει το 2% αντί για το 2,25%, που είχε δώσει σε προηγούμενη εκτίμηση.

Η Goldman Sachs σημείωσε τρεις βασικούς κινδύνους που απορρέουν από την απόφαση της Βρετανίας: οι όροι εμπορικών συναλλαγών ενδέχεται να επιδεινωθούν, οι εταιρείες ενδέχεται να μειώσουν τις επενδύσεις λόγω της ανασφάλειας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, και οι οικονομικές συνθήκες θα σφίξουν λόγω των διακυμάνσεων στις τιμές συναλλάγματος και της αδυναμίας σε ευάλωτα κεφάλαια όπως οι μετοχές και τα επισφαλή ομόλογα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων
ΗΠΑ-Κίνα: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία της Γενεύης που αλλάζει τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Δασμοί Τραμπ: Η εμπορική αβεβαιότητα πάγωσε παγκοσμίως τις εξαγορές και συγχωνεύσεις
Βρετανία: Σχεδιάζει να περιορίσει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους
Ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας ο Μπέσεντ...Αναμένονται οι λεπτομέρειες