Powered by

Διχασμένοι οι μέτοχοι της Volkswagen

Η συνήθως «κλειστή ομάδα» των ιδιοκτητών της Volkswagen εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια διχασμένη εξαιτίας της κρίσης από τα ντίζελ, όταν το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας απέσυρε τη στήριξή του σε δύο στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας που ερευνώνται για το ρόλο τους στο σκάνδαλο.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας απείχε από μια τυπική ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης, αρνούμενος να υποστηρίξει τον πρώην CEO Martin Winterkorn και τον νυν επικεφαλής της ομώνυμης μάρκας της VW, Herbert Diess.

Το Bloomberg τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της Κάτω Σαξονίας σχεδιάζουν να μιλήσουν λεπτομερέστερα σχετικά με την απόφασή τους την Πέμπτη (23 Ιουνίου).

«Στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας, το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας δεν επιθυμεί να δώσει την παραμικρή εντύπωση ότι θα εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο (...) Αυτό είναι αποκλειστικά θέμα των εισαγγελέων και πιθανώς αργότερα των δικαστηρίων», ανέφερε η Κάτω Σαξονία σε ανακοίνωσή της.

Η κίνηση του κρατιδίου την τοποθετεί στον αντίποδα των οικογενειών Porsche και Piech, οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει την επιρροή τους για να διασφαλίσουν πως και οι δύο άνδρες απολαμβάνουν τη στήριξη μια πλειοψηφίας των μετόχων.

Η ρήξη αυτή κυριάρχησε στην ταραχώδη ετήσια συνεδρίαση, κατά την οποία ο πρόεδρος Hans Dieter Poetsch –CFO όταν ξέσπασε το σκάνδαλο- υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα από την απογοήτευση των επενδυτών για τον τρόπο με τον οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία χειρίστηκε την κρίση, την εξάλειψη δισεκατομμυρίων δολαρίων από την χρηματιστηριακή αξία της Volkswagen και την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%