Powered by

Συντεχνίες ΑΗΚ: Σε πολιτικές πιέσεις η αποχώρηση Θεοδούλου

Σε πιέσεις που δέχεται από τον πολιτικό του προϊστάμενο αποδίδουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ - ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ- την απόφαση του Προέδρου του ΔΣ της Αρχής, Όθωνα Θεοδούλου, να μην επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του.

«Έχουμε την άποψη ότι δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του, επικαλούμενος δήθεν προσωπικούς λόγους. Το ερώτημα που εγείρεται είναι δραματικό. Όταν ένα ομολογουμένως επιτυχημένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιτύχει τα μέγιστα για τον Οργανισμό, λόγω αντιδράσεων και πιέσεων του πολιτικά προϊσταμένου του αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να αποσυρθεί, τότε τι άλλο να αναμένεται ότι θα επακολουθήσει; Ως πότε θα καταπνίγεται το σωστό και το πρέπον για χάρη σκοπιμοτήτων;» αναφέρουν οι συντεχνίες.

Οι συντεχνίες αναφέρουν πως ο Υπουργός Ενέργειας «στοχεύει και επιδιώκει τον διαμελισμό του Οργανισμού. Συστηματικά και εσκεμμένα, αποφεύγει να συνεργαστεί με την ΑΗΚ και βρίσκεται σε μόνιμη ρήξη, με επακόλουθο να δημιουργούνται συνθήκες αστάθειας στην ομαλή λειτουργία της, τη στιγμή μάλιστα που ο Οργανισμός ευρίσκεται, ειλικρινώς, σε μια πολύπλοκη διαδικασία ουσιαστικής και πρωτόγνωρης μεταρρύθμισης».

«Ως πολιτικά προϊστάμενος του Οργανισμού, ενώ θα έπρεπε να τον εποπτεύει και να τον στηρίζει, τον αφήνει σκοπίμως υποστελεχωμένο και προσπαθεί να τον ποδηγετεί για να διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο του άμεσου Ιδιοκτησιακού Διαχωρισμού του» αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδούλου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην επαναδιεκδικήσει την προεδρία της ΑΗΚ σε συνέντευξή του στο InBusinessNews.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με πτώση έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, το μπαράζ επενδύσεων και η πολλαπλή στόχευση της καθόδου στην Κύπρο
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»
Τα κριτήρια για τα €4 εκατ. ανά έτος την επόμενη τριετία με στόχο την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος
Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Λύρα Αμβροσίδου: Ο ανθεκτικός αλλά όχι άτρωτος τομέας των ακινήτων, οι προκλήσεις και το ανανεωμένο Pendeli Resort
Με αμελητέες απώλειες άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή ΦΠΑ-Καμπανάκι από το Τμήμα Φορολογίας