Εργαστήρι για την Ακεραιότητα στην Εργασία

Καθώς ο τομέας των κυπριακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών συνεχίζει να μεγαλώνει, η πρόσφατη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Chartered Institute for Securities & Investment (CISI) επιβεβαίωσε τη σημασία της διατήρησης της ακεραιότητας στις επιχειρήσεις.

 

Ο Πρόεδρος του CISI στην Κύπρο, Πέτρος Φλωρίδης, Chartered FCSI,  παρουσίασε την ενότητα Ακεραιότητα στην Εργασία σε φοιτητές Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Το εργαστήρι του CISI για την Ακεραιότητα στην Εργασία είναι μια ενεργητική, διαδραστική συνεδρία η οποία χρησιμοποιεί πραγματικά διλήμματα που λαμβάνουν χώρα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Με συσκευές ψηφοφορίας σε πραγματικό χρόνο, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα μαθαίνουν τη σημασία των βασικών αξιών της ειλικρίνειας, της ανοικτότητας, της διαφάνειας, και της δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η απώλεια της εμπιστοσύνης στην τωρινή παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά», δήλωσε ο κ. Φλωρίδης.

Η παρουσίαση της Ακεραιότητας στην Εργασία περιλάμβανε παραδείγματα όπου η ακεραιότητα απέτυχε στον κλάδο του αθλητισμού, της πολιτικής και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, καθώς και πραγματικά σενάρια περιπτωσιολογικής μελέτης σε διάφορα θέματα, από την εταιρική φιλοξενία, στα  ψευδή βιογραφικά.

Ο Διευθυντής της Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του CISI, Kevin Moore, Chartered MCSI,  δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επιβάλλεται, καθώς δίνει στους Κύπριους την ευκαιρία να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στη βιομηχανία χρεογράφων και επενδύσεων. Αποκτώντας τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά μας, οι φοιτητές μπορούν να γίνουν μέλη του CISI, κάτι που τους επιτρέπει να αναδείξουν τον επαγγελματισμό τους και να ενημερώνουν τις δεξιότητές τους μέσω ενός αδιάληπτου προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD)».

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Simona Mihai Yiannaki,  δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το CISI για αυτό το γεγονός, το οποίο πιστεύω ότι  παρείχε στους φοιτητές μας αφορμή για αρκετό προβληματισμό σχετικά με την ουσιαστική συμβίωση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της εμπιστοσύνης».

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024