«Κύπρος- Ουκρανία: Μεταρρυθμίσεις και Νέες Ευκαιρίες»

Η KPMG χορήγησε το Επιχειρηματικό Φόρουμ «Κύπρος- Ουκρανία: Μεταρρυθμίσεις και Νέες Ευκαιρίες». Το Φόρουμ έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton Park όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες. Το Φόρουμ διοργάνωσαν το ΚΕΒΕ και ο Κύπρο-Ουκρανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης προσφώνησε το συνέδριο επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση της κυβέρνησης στη διασφάλιση της στενής σχέσης μεταξύ των δυο χωρών τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο σκοπός διοργάνωσης του Φόρουμ ήταν η διατήρηση του ευνοϊκού κλίματος που δημιουργήθηκε από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας τον προηγούμενο Δεκέμβρη στο Κίεβο φέρνοντας κοντά την επιχειρηματική κοινότητα και των δυο χωρών και η ενημέρωση για διάφορα τρέχοντα θέματα όπως η συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, ο νέος νόμος ο οποίος ρυθμίζει τα Επενδυτικά Ταμεία στην Κύπρο, ο νέος Νόμος για τη νέα μόνιμη κατοικία, καθώς και η εμπειρία ενός Ουκρανού ο οποίος έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κύπρο και το αντίθετο. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ δυο Έντιμα Μέλη του Ουκρανικού Κοινοβουλίου παρουσίασαν τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ουκρανία. 

Οι Κύπριοι ομιλητές  παρουσίασαν τις σημαντικές εξελίξεις στο κυπριακό επιχειρηματικό περιβάλλον οι οποίες επηρεάζουν θετικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ των δυο χωρών όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Το Φόρουμ είχε μεγάλη επιτυχία και αυτό έχει βοηθήσει τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης και των εμπορικών δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και των δυο χωρών.

Ο Πρόεδρος του Κυπρο-Ουκρανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG στην Κύπρο, κ. Μιχάλης Μιχαήλ στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε τη σημασία της διατήρησης στενών δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και των δυο χωρών επειδή η Κύπρος είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ουκρανία και γι’ αυτό επωφελείται από τις οικονομικές πηγές που δημιουργούνται στη χώρα μας και η Ουκρανία επωφελείται από τη χρήση των δυνατών συμφωνιών για αποφυγή της διπλής φορολογίας της Κύπρου  ανά το παγκόσμιο και την εύκολη πρόσβαση σε ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή η αμοιβαία επωφελής σχέση πρέπει να ενδυναμωθεί και να είναι μακροχρόνια.

 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024