Powered by

Jaguar και Diageo προειδοποιούν το προσωπικό για το Brexit

Οι Jaguar Land Rover και Diageo προστέθηκαν σε μια μακρά σειρά εταιριών που προειδοποίησαν τους εργαζομένους τους για τους κινδύνους μιας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταδίδει το Bloomberg.

Μια έξοδος θα είναι «εξαιρετικά επιζήμια» και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία λιγότερο ανταγωνιστική στην Ευρώπη, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της JLR, Ralf Speth, σε επιστολή του προς το προσωπικό.

 

Η παραμονή στο μπλοκ των 28 θα ωφελήσει την Diageo χάρη στις εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται η ένωση με άλλες χώρες, επεσήμανε και ο CEO, Ivan Menezes, σε δική του επιστολή προς τους εργαζομένους.

Σε περίπτωση Brexit, «θα είναι πιο δύσκολο να αγοράζουμε εξαρτήματα και να πουλάμε τα προϊόντα μας στη μεγαλύτερη αγορά μας», υποστήριξε ο Speth στο κείμενό του, προειδοποιώντας για «αυξανόμενους και υψηλότερους δασμούς» στην Ευρώπη. «Αυτή δεν είναι μόνο η άποψη ενός εργοδότη ή η γνώμη μιας ''μεγάλης επιχείρησης''. Είναι και η πεποίθηση των σωματείων που σας εκπροσωπούν», επιχειρηματολόγησε.

Μια σειρά αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλες εταιρίες του χώρου έχουν υπογραμμίσει τους κινδύνους μιας εξόδου από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Παράλληλα, ο Arndt Ellinghorst, αναλυτής στην Evercore με έδρα το Λονδίνο, τόνισε σε υπόμνημά του ότι ο αντίκτυπος του Brexit μπορεί να εξαπλωθεί πέραν των κερδών της παγκόσμιας βιομηχανίας αυτοκινήτου από τη Βρετανία –εκτιμώντας εδώ μια πτώση άνω των οκτώ δισ. ευρώ- πλήττοντας την παραγωγή στη δυτική Ευρώπη.

Όπως τόνισε, η βρετανική αγορά αυτοκινήτου, μια από τις πλέον κερδοφόρες στην Ευρώπη, πιθανώς θα υποχωρήσει κατά περίπου 14% το 2017.

Το PSA Group (πρώην Peugeot Citroën), η Volkswagen και η Ford Motor, αναμένεται να πληγούν περισσότερο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%