Powered by

Έρευνες δίχως αποτέλεσμα στον ΚΟΤ

Έπειτα από διαδικασία, περίπου τριών μηνών, ολοκληρώθηκε η έρευνα εναντίον διευθυντή του ΚΟΤ, ο οποίος βαρυνόταν με κατηγορίες για κακοδιαχείριση, αδιαφανείς διαδικασίες επί προσφορών του οργανισμού και «περίεργες» διαδρομές χρήματος αναφορικά με χορηγίες σε διοργανώσεις. Όλα τα χρήματα από τις πιο πάνω προσφορές ή χορηγίες αφορούσαν βεβαίως το ταμείο του ΚΟΤ.

Aδύνατη διαδικασία και ισχνά στοιχεία
Αφού έγιναν απανωτές έρευνες που κατέδειξαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης ή διασπάθισης χρήματος, τόσο από πλευράς εσωτερικού ελέγχου του ΚΟΤ όσο και από ερευνώντες λειτουργούς της Υπουργείων της Δημοκρατίας, το ΔΣ του Οργανισμού αποφάσισε τη διεξαγωγή πειθαρχικής διαδικασίας απόδοσης ευθυνών.

Τελικώς, το ΔΣ και αφού εξέτασε τα δεδομένα που είχε ενώπιον του κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως αδύναμο και βεβαίως δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα για απόδοση ευθυνών και κυρώσεων. Ο διευθυντής, με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν παραδέχθηκε ενοχή, η οποία όμως αρκεί μόνο για γραπτή επίπληξη όπως και έγινε.

Θα έπρεπε να ερευνηθούν κι άλλοι ή έστω να καταθέσουν
Καλά ενημερωμένες πηγές από τον ΚΟΤ αναφέρουν ότι το πόρισμα αποδείχτηκε αδύναμο λόγω των ερευνών που έγιναν προηγουμένως, αλλά και λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το ΔΣ του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι στην ερευνητική διαδικασία, στα πρότυπα δικαστικής έρευνας, δεν κλήθηκαν για κατάθεση πρώην στελέχη του ΚΟΤ όπως ο τέως πρόεδρος και ο τέως γενικός διευθυντής, πρόσωπα των οποίων η μαρτυρία θα ήταν σημαντική. Φωνές από τον Οργανισμό που τάσσονται κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε τονίζουν μάλιστα ότι πολλά πρώην στελέχη του ΚΟΤ θα έπρεπε να ήταν αντικείμενα ελέγχου και όχι απλώς μάρτυρες στην πειθαρχική διαδικασία.

Δύσκολη η επόμενη μέρα στον ΚΟΤ
Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός έχει πλέον ενώπιόν του ισχυρές προκλήσεις που άπτονται των μεγάλων τουριστικών ροών, της διατήρησης της θετικής πορείας που καταγράφεται την τελευταία διετία, αλλά και της δημιουργίας Υφυπουργείου Τουρισμού, εάν τελικώς προωθηθεί το εν λόγω πλάνο από την κυβέρνηση.

Παράλληλα και με βάση την άνωθεν υπόθεση ο ΚΟΤ καλείται να δημιουργήσει ισχυρές διαδικασίες διασφάλισης της διαφάνειας σε επίπεδο προσφορών ή χορηγιών που πραγματοποιεί ο Οργανισμός.

 

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική