Στα 193 τα παράπονα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή το 2015

Συνολικά 193 παράπονα χειρίστηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή (ΕΚΚ) Κύπρου, το οποίο ετοίμασε την Ετήσια Έκθεσή του στην οποία παρουσιάζονται το έργο και οι δραστηριότητες του Κέντρου για το έτος 2015.

Όπως αναφέρεται σε  ανακοίνωση, εντός του 2015, το ΕΚΚ Κύπρου χειρίστηκε συνολικά 193 παράπονα. Από το σύνολο των παραπόνων αυτών, τα 116 παράπονα υποβλήθηκαν από καταναλωτές που διαμένουν στην Κύπρο και τα υπόλοιπα 77 παράπονα από Ευρωπαίους καταναλωτές που διαμένουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Περαιτέρω, εντός του 2015, το ΕΚΚ Κύπρου ανταποκρίθηκε σε 487 αιτήματα για παροχή πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΚ Κύπρου είναι μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή από το 2005 και φιλοξενείται στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Το Δίκτυο ΕΚΚ λειτουργεί κέντρα τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης στην Ισλανδία και Νορβηγία.

Η ΕΕ στην προσπάθεια της να διευκολύνει τους Ευρωπαίους πολίτες στην αξιοποίηση της ενιαίας αγοράς και του διασυνοριακού εμπορίου, να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και να παρέχει δυνατότητα θεραπείας προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διασυνοριακή αγορά προϊόντων/υπηρεσιών, παρέχει στους πολίτες εργαλεία και μηχανισμούς, όπως το Δίκτυο των ΕΚΚ, ώστε τα προβλήματα αυτά να μπορούν να επιλυθούν εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος.

Σημειώνεται ότι η Έκθεση 2015 του ΕΚΚ Κύπρου βρίσκεται στον πιο κάτω σύνδεσμο: http://bit.ly/1WNLtXs

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ακούσαμε τις θέσεις του ΣΕΜΗΟ, σύντομα νέα σχέδια για ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
ΤΟΜ: 1.300 κλήσεις πολιτών που αναμένουν ραντεβού για αερόσακο-Προχωρούν με αυξημένο ρυθμό οι αντιπροσωπείες
Frou Frou: Βλέπει σημαντική μείωση στις τιμές κακάο μέχρι τέλος 2025-Η εκτίμηση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου
Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου
Hadjikyriakos & Sons: Φέρνει σε αποκλειστική διάθεση τα καινοτόμα συστήματα κουζίνας BORA στην Κύπρο
Τι προτείνουν οκτώ επιχειρηματίες και η στρατηγική Χαράλαμπου Προύντζου για το κέντρο της Λευκωσίας
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Μεγάλη πτώση στις εγγραφές οχημάτων το τετράμηνο-«Βουτιά» 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο