Διαγωνισμός για προώθηση καινοτομίας μέσω συνεργασίας

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, στο πλαίσιο της δράσης Green Cluster, ανακοινώνει την προκήρυξη ενός καινοτόμου επιχειρηματικού διαγωνισμού, ο οποίος στοχεύει στην προώθηση καινοτομίας μέσω της συνεργασίας. Η δημιουργία συνεργιών και προώθησης κοινών πρωτοβουλιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις της Κύπρου, στοχεύει στη βιωσιμότητα, και την δημιουργία οικονομιών κλίμακας για εξαγωγή των δράσεων στη διεθνή αγορά.

Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το Green Cluster είναι μια πλατφόρμα για Κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, αλλά και ομάδες ατόμων που μοιράζονται κοινές αξίες όπως η αειφορία και η καινοτομία». Μέλη του Green Cluster είναι επαγγελματίες από τομείς φαινομενικά ασύνδετους, που όμως μπορούν να αναπτύξουν συνέργιες, σε ένα cluster που διευρύνεται συνεχώς, αναφέρεται σχετικά. 

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ιποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, αρκεί να συνεργάζεται με τουλάχιστον ακόμα μια επιχείρηση για τη δημιουργία συνέργιας, ενώ και οι δύο συνεργαζόμενοι πρέπει να είναι μέλη του Green Cluster. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι «η εγγραφή στο Green Cluster δεν έχει οποιοδήποτε κόστος, είναι απλή, και προϋποθέτει την συμφωνία σε ένα κώδικα συναντίληψης». Για αιτήσεις μέλους και περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα www.greenclustercy.org.
 
Οι αιτήσεις πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο http://bit.ly/25CKM8u. Η τελευταία ημέρα υποβολής είναι η 2η  Σεπτεμβρίου 2016. Την ίδια ώρα, σημειώνεται ότι η καλύτερη πρόταση θα βραβευτεί με το ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο θα καλύψει τα έξοδα συμμετοχής σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο, συνέδριο ή έκθεση της επιλογής τους ή ακόμα σε δράση δικτύωσης που πραγματοποιείται εκτός Κύπρου.

Το Green Cluster Synergies Compeptition υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ στο πλαίσιο του προγράμματος «Show Her She Can», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπό την πρωτοβουλία  «Global Women, Peace and Security".
 
Για περισσότερες πληροφορίες στο akti@akti.org.cy ή στο Facebook: Green Cluster

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024