Μέρες πληροφόρησης για φοίτηση - απασχόληση στη λογιστική

Ένα νέο διεθνώς αναγνωρισμένο προσόν στη λογιστική και τις επιχειρηματικές δεξιότητες θα αρχίσει να προσφέρεται στην Κύπρο. Η ΑΑΤ (Association of Accounting Technicians- Ένωση Τεχνικών Λογιστικής ), οργάνωση που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχίζει να προσφέρει τα προσόντα αυτά σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης και Χρηματοοικονομικών (EIMF).

Στο πλαίσιο της έναρξης προσφοράς αυτών των προσόντων στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν μέρες πληροφόρησης και γνωριμίας στις 6 Ιουνίου στο Crowne Plaza Hotel στη Λεμεσό και στις 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του EIMF στη Λευκωσία. Το πρόγραμμα και για τις 2 μέρες παρουσιάζεται πιο κάτω. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι παρευρισκόμενοι στις μέρες γνωριμίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΑΑΤ και τα προσόντα επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει σε συνεργασία με το EIMF.

«Το νέο αυτό προσόν, το οποίο είναι ένα από τα πλέον οικονομικά προσιτά στην αγορά, προσφέρει την δυνατότητα στους μελλοντικούς κατόχους του να γίνουν προσοντούχοι Λογιστές σε 18 μήνες, τα εργάζονται κατά τη διάρκεια της απόκτησης του, και όλα κάτω από ένα πολύ ευέλικτο πρόγραμμα τόσο μελέτης όσο και εξετάσεων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τόσο φοιτητών πλήρους απασχόλησης όσο και πολυάσχολων επαγγελματιών», τονίζεται. Παράλληλα. προστίθεται, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το επίπεδο έναρξης μελέτης ανάλογα με τις γνώσεις και την προηγούμενη τους πείρα, και να απολαύσουν τα οφέλη του να είναι μέλη του μεγαλύτερου οργανισμού επαγγελματιών λογιστικής στον κόσμο. 

Η ΑΑΤ που είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών (IFAC) θα προσφέρει στους Κύπριους σπουδαστές προσόντα που ικανοποιούν τα διεθνή πρότυπα, υποστηρίζοντάς τους σε μια επιτυχή σταδιοδρομία. Αναμένεται επίσης να βοηθήσει την κυπριακή οικονομία εκπαιδεύοντας σπουδαστές που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων στο νησί μας σε ειδικευμένους επαγγελματίες στα χρηματοοικονομικά. 

«Τα εν λόγω επαγγελματικά προσόντα στη Λογιστική καλύπτουν ένα μεγάλο κενό στην αγορά αφού μέχρι τώρα δεν προσφερόταν κάτι που να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες κατάρτισης στην Κύπρο», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. «Αποκτώντας το εν λόγω προσόν, οι σπουδαστές θα μπορούν να απολαύσουν μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο αφού η χρηματοοικονομική διαχείριση βρίσκεται στην καρδιά κάθε επιχείρησης, και έτσι η ζήτηση για άτομα με λογιστικά και χρηματοοικονομικά προσόντα παραμένει σταθερά ψηλά στην αγορά εργασίας», εξηγείται σχετικά, ενώ προστίθεται ότι «οι προσοντούχοι του ΑΑΤ μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα τις γνώσεις που απέκτησαν, οδηγώντας τους σε μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο».

Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι θα δεχτούν ενημέρωσης για την απόκτηση του τίτλου Chartered Accountant (ACA) χωρίς προαπαιτούμενους τίτλους πανεπιστημιακών σπουδών. Το ACA, που προσφέρεται από το ICAEW και μέσω του EIMF, θεωρείται, όπως αναφέρεται, «ο τίτλος με το μεγαλύτερο κύρος στον κλάδο, και μέχρι πρότινος στην Κύπρο η μοναδική επιλογή απόκτησης του ήταν μετά πανεπιστημιακών σπουδών. Με το ΑΑΤ δίνεται η επιλογή έναρξης του ACA 18 μήνες μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο».

Για περισσότερες πληροφορίες για τις μέρες ενημέρωσης, για να δηλώσουν ενδιαφέρον να παρευρεθούν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το EIMF στο 2227440 ή μέσω email στο info@eimf.eu ή στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων