Τρισδιάστατοι εκτυπωτές στην εκπαίδευση

Με 15 τρισδιάστατους εκτυπωτές CUBΕ 3 θα εξοπλιστούν οι σχολικές αίθουσες με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, μετά και τη σύναψη συμφωνίας του Υπουργείου Παιδείας με την Hellenic Technical Enterprises Ltd η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε. Πρόκειται για τους πρώτους τρισδιάστατους εκτυπωτές που θα εγκατασταθούν σε αίθουσες διδασκαλίας.

H σχετική συμφωνία υπεγράφη από τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη και τον διευθυντή Τμήματος Τηλεπικοινωνιών & Εκτυπωτών της Hellenic Technical Enterprises LTD Δημήτρη Ξενοφώντος.

Η υπογραφείσα συμφωνία προνοεί την παράδοση 15 εκτυπωτών της 3D Systems Αμερικής, οι οποίοι μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα εγκατασταθούν σε εργαστήρια σχεδιασμού και τεχνολογίας Μέσης Εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, σύμφωνα με την Hellenic Technical Enterprises LTD θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο εκπαίδευσης, αφού οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αντίγραφα των κατασκευών τους, να τα εξετάσουν και να προβούν στις απαραίτητες τροποποιήσεις. Η επαφή του μαθητή με το τρισδιάστατο αντικείμενο επιταχύνει την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι μαθητές βλέπουν και αγγίζουν τις σύνθετες έννοιες που διδάσκονται.

Πέραν του κλάδου τεχνολογίας και σχεδίου, η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να επιφέρει επαναστατική αλλαγή και σε άλλα μαθήματα. Οι μαθητές βιολογίας μπορούν να μελετήσουν το εσωτερικό οργάνων, στη χημεία μπορούν να τυπώσουν σύνθετα μόρια για μελέτη, οι μαθητές μηχανολογίας μπορούν να τυπώσουν πρωτότυπα μηχανών, ρομποτικά μέρη και άλλα εξαρτήματα, ενώ στα μαθηματικά μπορούν να τυπώσουν γεωμετρικούς όγκους και απεικονίσεις θεωρημάτων. Επίσης στην ιστορία οι μαθητές μπορούν να τυπώσουν ιστορικά κειμήλια, έργα τέχνης και αρχαιολογικά ευρήματα.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων