Powered by

Το Euro και το timing του τριημέρου κράτησαν εντός τους Κυπρίους

Μειωμένη είναι η ζήτηση που καταγράφεται όσον αφορά στα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Το γεγονός ότι το τριήμερο του Κατακλυσμού πλησιάζει  στο τέλος Ιουνίου καθώς και το ότι συνέπεσε με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, οδήγησε την πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων να προτιμήσουν την παραμονή τους στην Κύπρο.

Όπως δηλώνει στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), Ντίνος Κάκκουρας, δεν καταγράφηκε ιδιαίτερη ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς το τριήμερο έτυχε να είναι στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ πλησιάζουν οι διακοπές του Ιουλίου. «Κατά τις προηγούμενες χρονιές, που το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν στο τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό ήταν περισσότερα», σημειώνει ο κ. Κάκκουρας.

Εντός συνόρων λόγω μπάλας
Εξάλλου, σημαντικό ρόλο στη μειωμένη κινητικότητα για ταξίδια στο εξωτερικό διαδραμάτισε το Euro, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι φαίνεται να προτίμησαν να παραμείνουν στην Κύπρο, προκειμένου να μην χάσουν τις αναμετρήσεις ενόσω ταξιδεύουν ή περιπλανιούνται σε άλλες χώρες. «Ο κόσμος προτιμά να έχει άμεση πρόσβαση σε τηλεοράσεις όταν διεξάγονται τέτοιου είδους ποδοσφαιρικές διοργανώσεις», αναφέρει ο πρόεδρος του ACTA, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν είτε τον Ιούλιο είτε τον Αύγουστο.

Σε Ελλάδα, Ιταλία αλλά και Γαλλία
Για όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν εκτός Κύπρου για το τριήμερο, δημοφιλέστερος προορισμός παραμένει η Ελλάδα, σε τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν απευθείας πτήσεις, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.  Σε μικρότερο βαθμό, οι ταξιδιώτες επέλεξαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, καθώς και η Γαλλία, στην οποία διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Κάκκουρας δεν είναι πολλοί οι Κύπριοι, οι οποίοι κατάφεραν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, λόγω του αυξημένου κόστους για τα εισιτήρια των αγώνων και τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

Φτηνά και ολιγοήμερα πακέτα
Μικρή αύξηση στα ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται για το φετινό καλοκαίρι, ενώ οι μέχρι στιγμής ενδείξεις είναι θετικές. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό ανήλθαν στην περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2016 στα 439.592, έναντι 416.825 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 5,46%. 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένουν ότι η χρονιά θα κλείσει με μικρή άνοδο σε σχέση με το 2015, χρονιά κατά την οποία τα συνολικά ταξίδια ξεπέρασαν το 1,1 εκατ.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ACTA,  η πλειοψηφία εξακολουθεί να ταξιδεύει κυρίως προς Ελλάδα, όπως επίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία), ενώ σε μικρότερο βαθμοί οι ταξιδιώτες επιλέγουν πιο μακρινούς και ακριβούς προορισμούς, όπως Άπω Ανατολή, Κίνα και Αμερική. «Οι κάτοικοι Κύπρου συνεχίζουν να επιλέγουν πιο φτηνά πακέτα, ταξίδια λιγότερων ημερών, καθώς και πιο κοντινούς προορισμούς», σημειώνει ο κ. Κάκκουρας.

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική