Powered by

Ο καλύτερος Μάιος στις τουριστικές αφίξεις

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίστηκαν οι τουριστικές αφίξεις τον Μάιο του 2016 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι αφίξεις του φετινού Μαΐου ανήλθαν στις 364.943 σημειώνοντας αύξηση 18.7% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αφίξεις του Μαΐου του 2015. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΤ, η επίδοση Μαΐου 2016 αποτελεί με διαφορά τη υψηλότερη για το μήνα Μάιο όλων των εποχών.

Από τις βασικές χώρες-πηγές τουριστικού ρεύματος, σημαντική αύξηση σημειώθηκε στις αφίξεις περιηγητών από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε ποσοστό 4,5%, την Ρωσία (αύξηση 51,4%) και την Ελλάδα, από την οποία οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 19,5%. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει ο ΚΟΤ, άνοδο 57,1% σημείωσαν οι τουριστικές αφίξεις από την αυξημένης σημασίας αγορά της Ουκρανίας, ενώ το τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ αυξήθηκε κατά 55,4%.

Την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2016, οι τουριστικές αφίξεις ανήλθαν στις 842.126 σε σύγκριση με 698.932 την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 20,5%, με όλες σχεδόν τις κύριες αγορές να σημειώνουν αυξημένους αριθμούς. Ενδεικτικά σημειώνονται οι αυξήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο (αύξηση 13,9%), την Ρωσία (αύξηση 52,6%), την Γερμανία (αύξηση 13,1%), το Ισραήλ (αύξηση 41,8%), την Ουκρανία (αύξηση 31,7%) και την Πολωνία (αύξηση 49,6%). 

«Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των εξαιρετικών αυτών αποτελεσμάτων και ενώ εισερχόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου 2016», ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού τονίζει ότι «τα αυξημένα τουριστικά μεγέθη αυξάνουν παράλληλα και την ευθύνη όλων – πολιτείας, τουριστικών φορέων, επιχειρηματιών, τοπικών αρχών - για όσο το δυνατό καλύτερη φιλοξενία και ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες». 

Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός τονίζει ότι «σε όλα τα σημεία της τουριστικής αλυσίδας, σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο, είναι απαραίτητη η ορθή, και επαγγελματική διαχείριση του τουρισμού από την ώρα που πατά ο επισκέπτης το πόδι του μέχρι την ώρα που φεύγει έτσι ώστε τα οφέλη του σήμερα να αποτελέσουν τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερα τουριστικά επιτεύγματα στο μέλλον». 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ευελπιστεί «σε επίδειξη ψηλών επιπέδων εξυπηρέτησης, ανάληψη των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων, συλλογική αντιμετώπιση των τουριστικών  θεμάτων, ελαχιστοποίηση των κακώς εχόντων και κυρίως επίδειξη της πατροπαράδοτης κυπριακής φιλοξενίας, μακριά από φαινόμενα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας».

Καταληκτικά, ο ΚΟΤ αναφέρει την ανάγκη πιστής τήρησης των προνοιών των νομοθεσιών εκείνων που έχουν διαχρονικά και αποδεδειγμένα συμβάλει στην ουσιαστική διατήρηση ψηλών επιπέδων ποιότητας για την τουριστική μας βιομηχανία, διαφοροποιώντας μας θετικά σε σχέση με ανταγωνιστές, προσθέτοντας ουσιώδη αξία στο προσφερόμενο προϊόν και διαφυλάττοντας το από ενέργειες και πρακτικές που ζημιώνουν τον προορισμό. 

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική