Powered by

Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στρέφεται η Volkswagen

Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στρέφεται η Volkswagen, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος παρουσίασε σήμερα μια σαρωτική αναμόρφωση στην παγκόσμια στρατηγική της.

 

Ο CEO, Matthias Müller, δεσμεύτηκε να τονώσει τα κέρδη και να προχωρήσει επιθετικά στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τις υπηρεσίες νέων τεχνολογιών, παρότι η VW ακόμη παλεύει με τις επιπτώσεις του σκανδάλου εκπομπών ρύπων.

«Η νέα στρατηγική του ομίλου μας, ανοίγει το δρόμο για την μεταμόρφωση μιας από τις καλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο σε κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας», υποστήριξε ο Müller μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Wolfsburg.

Στόχος της εταιρίας είναι η τόνωση των περιθωρίων κέρδους προ φόρων, μέχρι και στο 8% ως το 2025, από 6% πέρυσι. Η Volkswagen σχεδιάζει επίσης μια αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων στα εξαρτήματα που απλώνονται σε όλο τον κόσμο και απασχολούν περίπου 67.000 ανθρώπους, καθώς και να μετατρέψει τη μονάδα φορτηγών σε παγκόσμιο παίκτη.

Προκειμένου να πιάσει τους στόχους που επιτάσσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εκπομπές ρύπων και να μην μείνει πίσω σε σχέση με ανταγωνιστές όπως η Tesla Motors, η VW σκοπεύει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιστοιχούν στο 25% των ετήσιων πωλήσεών της μέχρι το 2025. Αυτό μεταφράζεται σε πωλήσεις μέχρι και τριών εκατ. αυτοκινήτων με μπαταρία το χρόνο, από μόλις πάνω από 100.000 πέρυσι.

Η VW σχεδιάζει να παρουσιάσει πάνω από 30 νέα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Η στρατηγική που ανακοινώθηκε σήμερα ακολουθεί προηγούμενα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας, γνωστά με το όνομα Strategy 2018, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή το 2007 και αποσκοπούν στο να καταστήσουν την Volkswagen τη μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα κατασκευάστρια αυτοκινήτων στον κόσμο.

«Η κρίση (με τα ντίζελ) έχει μερικώς μεταβάλλει την αντίληψη επάνω σε όλα όσα έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο CEO, προσθέτοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι πιάσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει το 2007 νωρίτερα απ' ό,τι είχαμε προγραμματίσει ή τουλάχιστον ήμασταν σε πορεία να το κάνουμε όταν μας χτύπησε το θέμα των ντίζελ».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%