Powered by

Η Κίνα μπλόκαρε τις πωλήσεις iPhone 6 και iPhone 6 Plus

Οι ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου διέταξαν την Apple να διακόψει τις πωλήσεις των iPhone 6 και iPhone 6 Plus στην κινεζική πρωτεύουσα, μετά από απόφαση ότι το σχέδιο είναι παρόμοιο με κινεζικό τηλέφωνο.

Όπως μεταδίδει η WSJ, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιο αντίκτυπο θα έχει η απόφαση. Ορισμένα καταστήματα κινητών τηλεφώνων στην πόλη ανέφεραν ότι έχουν σταματήσει την πώληση των δύο μοντέλων εδώ και δύο μήνες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των σχεδίων παραγωγής του αμερικάνικου τεχνολογικού κολοσσού η Apple αναμένεται να διακόψει σύντομα την παραγωγή των δύο μοντέλων.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της στις 19 Μαίου, η υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας του Πεκίνου ανέφερε πως τα δύο iPhone παραβιάζουν κινεζική πατέντα της Shenzhen Baili για τον εξωτερικό σχεδιασμό του τηλεφώνου 100C.

Πρόκειται για την τελευταία πρόκληση που αντιμετωπίζει η Apple στην Κίνα. H πτώση των πωλήσεων του iPhone στην Κίνα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η εταιρεία εμφάνισε την πρώτη τριμηνιαία πτώση στα έσοδα τα τελευταία 13 χρόνια.

Τον περασμένο μήνα η Apple ανακοίνωσε μια επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο κινεζικό αντίπαλο δέος του Uber, την Didi Chuxing Technology. Aναλυτές εκτιμούν πως η κίνηση αποτελεί μια πράξη καλής θέλησης προς το Πεκίνο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Black Friday: Τemu και Shein εκτοξεύουν το κόστος μάρκετινγκ αγοράζοντας ακριβά… λέξεις-κλειδιά
Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,3% στην ευρωζώνη
Θα παρέμβει η ΕΚΤ στα γαλλικά ομόλογα; Τα σενάρια και το όπλο του TPI
To bitcoin «γλυκοκοιτάζει» και πάλι τα $100.000
Ισπανία: Σε υψηλό τριών μηνών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
ΗΠΑ: Με ρυθμό 2,8% «έτρεξε» η οικονομία το τρίτο τρίμηνο
Goldman Sachs: Τι προτείνει στους επενδυτές για το 2025
Γκούλσμπι (Fed): Πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων
Bitcoin: Tι σημαίνει για την τιμή του η πιθανή δημιουργία εθνικού αποθέματος στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Η επιλογή του Μπέσεντ για το Υπουργείο Οικονομικών δίνει «ανάσα» στις παγκόσμιες αγορές