Powered by

Λαγκάρντ: Η Γερμανία πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση στη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει το υπερβολικά μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα.

 

Σε ομιλία που έδωσε στην κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας στο Όσλο, η κα. Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το διπλό σοκ της κινεζικής επιβράδυνσης και της κατάρρευσης στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ίδια κάλεσε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να εκμεταλλευτεί τα υγιή δημόσια οικονομικά της για να τονώσει τις δαπάνες και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα τομέων όπως οι υπηρεσίες.

Οι κινήσεις αυτές θα τόνωναν την γερμανική ανάπτυξη και θα περιόριζαν την εξάρτηση της γερμανικής οικονομίας από την μεταποίηση, σημείωσε.

«Η Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περισσότερο από το δημοσιονομικό περιθώριο που έχει για να κλείσει επενδυτικά κενά και να ανοίξει την αγορά υπηρεσιών για να τονώσει τον ανταγωνισμό. Οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα οδηγήσουν υψηλότερα μόνο τις ιδιωτικές επενδύσεις και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Θα βοηθήσουν επίσης να συρρικνωθεί το μεγάλο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών» υποστήριξε η κα. Λαγκάρντ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη
Επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης οι υπηρεσίες στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο-Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI
Ελβετία: Οριακή άνοδος για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο στο 0,1%
UBS: Η ανεξαρτησία της Fed και το κράτος δικαίου των ΗΠΑ σε κίνδυνο
Εμπορικό deal Τραμπ και Βιετνάμ-Δασμοί 20% στις εξαγωγές προς ΗΠΑ, μηδενικοί για αμερικανικά προϊόντα
Σε πορεία δημοσιονομικού εκτροχιασμού η Γαλλία με έλλειμμα ρεκόρ-Προειδοποιήσεις Μοσκοβισί
Θορυβημένη η ΕΚΤ από την ταχεία άνοδο του ευρώ-Φόβοι για ενίσχυση του πληθωρισμού
Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις