powered by

Hourican: Δεν αλλάζει τα πλάνα για είσοδο στο LSE ένα Brexit

Η Τράπεζα Κύπρου δεν σκοπεύει να αλλάξει τα σχέδιά της για την είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αν το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέξει την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Hourican.

«Ενώ το City του Λονδίνου μπορεί να υποστεί πλήγμα μετά από ένα ενδεχόμενο Brexit, οι υποδομές του Λονδίνου στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ελαφρώς διαφοροποιημένες από το πεπρωμένο του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg από τη Λευκωσία.

Σημείωσε ότι το σχέδιο για εισαγωγή στο LSΕ παραμένει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η κίνηση θα δώσει την καλύτερη πιθανότητα επιτυχίας στις μετοχές της τράπεζας.

Ο κ. Hourican εξέφρασε την άποψη ότι η επίδραση για την Κύπρο από το Brexit, θα μπορούσε να περιοριστεί.

Πρόσθεσε πως η Τράπεζα Κύπρου δεν σκοπεύει να εκδώσει χρέος σύντομα, καθώς η τιμολόγηση των ανώτερων ανασφάλιστων ομόλογων είναι σήμερα ψηλότερη από ό, τι είναι πρόθυμη να πληρώσει και η τράπεζα είναι άνετη με τα επίπεδα χρηματοδότησης. «Δεν θα σπεύσουμε στην αγορά για να εκδώσουμε ένα ακριβό ομόλογο, αλλά θα βρούμε χρηματοδότηση, τη σωστή στιγμή και στην κατάλληλη τιμολόγηση», παρατήρησε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου σημειώνει επίσης ότι ένα προγραμματισμένο νέο θέρετρο καζίνο θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στην Κύπρο και η τράπεζα θέλει να συμμετέχει στη εν λόγω χρηματοδότηση.

«Η δουλειά μας ως ο μεγαλύτερος πάροχος πιστώσεων για την οικονομία της Κύπρου είναι να εξασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας δεν είναι άνευ πίστωσης, αλλά να είναι ανάκαμψη που τροφοδοτείται από κάποιο επίπεδο τραπεζικού δανεισμού σε νέα έργα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Στο 11,53% το επιτόκιο αναφοράς της Κεντρικής Τράπεζας
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
EKT: Προς παύση ο κύκλος χαλάρωσης-Γιατί οι αγορές «βλέπουν» πλέον τέλος στις μειώσεις επιτοκίων
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Η πυρκαγιά στην Λεμεσό, τα αντανακλαστικά του επιχειρείν και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην πράξη