Euro: H SAP παρουσιάζει νέες τεχνολογίες για την Εθνική Γερμανίας

Με αφορμή την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (EURO 2016), η SAP και η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Γερμανίας (DFB) παρουσιάζουν μια νέα καινοτόμο τεχνολογία και προσθήκες σε ήδη υπάρχοντα εργαλεία που βοηθούν την ομάδα, τόσο σε επίπεδο προπόνησης, όσο και προετοιμασίας για τους αγώνες κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «επεκτείνοντας τη συνεργασία ανάπτυξης καινοτομιών που ξεκίνησε το 2013 και οδήγησε στη νίκη της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014,  η SAP βοήθησε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Γερμανίας να δημιουργήσει ένα πλάνο για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη δύο νέων πρωτότυπων τεχνολογιών αποκλειστικά για την ομάδα, με την υποστήριξη του SAP HANA Cloud Platform».
 
Πρόκειται για τις τεχνολογίες SAP Challenger Insights και Penalty Insights Function του SAP Sports One.

Παρακολουθείστε εδώ τα σχετικά videos:
https://www.sap-tv.com/video/37960/we-are-ready-dfb-and-sap-team-up-for-european-finals 
https://www.sap-tv.com/video/37950/know-your-challenger 
https://www.sap-tv.com/video/37948/key-to-success 
https://www.sap-tv.com/video/37946/winning-the-penalty-shoot-out 
https://www.sap-tv.com/video/37945/chat-to-win

Σημειώνεται ότι «αναλυτικότερα  η τεχνολογία SAP Challenger Insights βοηθά την ομάδα να προετοιμαστεί για κάθε έναν από τους αγώνες του Euro, παρέχοντας πληροφορίες δεδομένων σχετικά με τις επιθετικές και αμυντικές τάσεις του αντιπάλου, τους σχηματισμούς και πολλά άλλα στοιχεία». Προσβάσιμο μέσα από την πλατφόρμα SAP HANA Cloud, το πρόγραμμα δίνει στους προπονητές τη δυνατότητα να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της τακτικής της αντίθετης ομάδας και να δημιουργήσουν, βάσει αυτών, ένα υποθετικό σχέδιο αγώνα. Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα μέσω συσκευών iPad, τις οποίες οι παίκτες της ομάδας έχουν στα lockers τους πριν τον αγώνα ή στη διάρκεια του ημιχρόνου και παρέχουν το υποθετικό πλάνο του αγώνα της αντίπαλης ομάδας, έτσι ώστε οι παίκτες να εξοικειωθούν με τις τάσεις των αντιπάλων και να μπορούν να ανατρέξουν σε παλαιότερα videos. 

Παράλληλα, «η τεχνολογία Penalty Insights Function του SAP Sports One είναι μια νέα λειτουργία που υποστηρίζεται από το SAP HANA Cloud Platform και παρέχει στους τερματοφύλακες και τους προπονητές πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά και τις τακτικές πέναλτι όλων των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Η ομάδα μπορεί να διερευνήσει τους πέντε κορυφαίους ή περισσότερους παίκτες, που πιθανότατα θα αναλάβουν την εκτέλεση ενός πέναλτι, τη γωνία που συνήθως επιλέγουν, ειδικά χαρακτηριστικά του χτυπήματος, όπως την κίνηση ή το τρέξιμο του παίκτη, και να παρακολουθούν σχετικά βίντεο.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρεάζει ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία μας, ενώ εισέρχεται και στον κόσμο του αθλητισμού. Η SAP και η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Γερμανίας (DFB) συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, για να μεταφέρουν το ποδόσφαιρο σε ένα άλλο επίπεδο», δήλωσε ο Bernd Leukert, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της SAP. «Με το SAP Challenger Insights και τη λειτουργία σχετικά με τις πληροφορίες για τα πέναλτι μέσα από το SAP Sports One, θέτουμε τη δύναμη των δεδομένων και των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, απευθείας στα χέρια των προπονητών και των παικτών.» 

«Από κοινού με τη SAP, έχουμε δημιουργήσει ένα σχέδιο παιχνιδιού, που βάζει τη δύναμη των δεδομένων και των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο στα χέρια μας και μας βοηθά να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Oliver Bierhoff, Μanager της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Γερμανίας και πρεσβευτής της SAP. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook: https://www.facebook.com/SAP.Hellas.Cyprus/, Twitter: https://twitter.com/SAPHellasCyprus

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024