Powered by

Κοντά σε συμφωνία Siemens και Gamesa

Η Siemens και η Gamesa Corporacion Tecnologica πλησιάζουν στο να ανακοινώσουν μια πολυαναμενόμενη συμφωνία που θα συνδυάσει τις δραστηριότητές τους στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Η συναλλαγή θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ανεμογεννητριών στον κόσμο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το MarketWatch.

 

Μια τέτοια συμφωνία, που ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη κι αυτή την εβδομάδα, θα δώσει τέλος σε μια αβεβαιότητα μηνών σχετικά με τη συναλλαγή. Ωστόσο, η ανακοίνωση της συμφωνίας μπορεί και να καθυστερήσει, τονίζουν οι πηγές.

Οι δύο εταιρίες προχώρησαν το Φεβρουάριο σε κατ' αρχήν συμφωνία προκειμένου να συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους, ωστόσο η συγχώνευση παρεμποδίστηκε από την ανάγκη η Gamesa να διαπραγματευτεί κάποια πράγματα με την Adwen, μια κοινοπραξία της με τη γαλλική εταιρία πυρηνικής τεχνολογίας Areva. Οι πηγές τόνισαν πως αυτά τα προβλήματα έχουν πια επιλυθεί.

Η Siemens και η Gamesa πιθανώς θα αναζητήσουν αγοραστή για την Adwen στο πλαίσιο της συμφωνίας τους, ενώ η κοινοπραξία θα ενσωματωθεί στις συνδυασμένες δραστηριότητες των δύο εταιριών, σε περίπτωση που δε βρεθεί αγοραστής.

Η διευρυμένη οντότητα θα έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης και θα έχει τον πρόεδρο της Gamesa, Ignacio Martin, επικεφαλής.

Οποιαδήποτε συναλλαγή θα απαιτήσει την έγκριση των μετόχων της Gamesa, διευκρίνισαν οι πηγές.

Η Areva ανακοίνωσε σήμερα ξεχωριστά την πρόθεσή της να διαχωρίσει τον όμιλο πυρηνικής ενέργειας που ελέγχεται από το κράτος, σε τρία μέρη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης με το οποίο θα συγκεντρώσει μέχρι και οκτώ δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%