Powered by

Ο Αβέρωφ αλλάζει την Επ. Οικονομικών

Σε σημαντικές και μάλιστα προτάσεις που προκάλεσαν συζητήσεις εντός της Επιτροπής Οικονομικών, προχώρησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής κατά την οποία είχε βεβαίως για πρώτη φορά την προεδρία.

Ο κ. Νεοφύτου παρέδωσε επιστολή στους βουλευτές όλων των κομμάτων με τις προτάσεις του για λειτουργία της Επιτροπής Οικονομικών, με σκοπό να καταστεί πιο αποτελεσματική, με πιο δίκαια διαδικασία αλλά και για να χειριστεί τον μεγάλο όγκο εργασίας που έχει να επιτελέσει εντός ενός μηνός.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι εκκρεμούν  συνολικά 45 νομοσχέδια και 95 προτάσεις νόμου, τα οποία η Επ. Οικονομικών πρέπει να συζητήσει και να αποστείλει στην Ολομέλεια μέχρι τις 15 Ιουλίου, οπότε και η Βουλή κλείνει για τις θερινές διακοπές.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου προτείνει:
-Καθημερινές συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών μέχρις τις 15 Ιουλίου.
-Συνεδριάσεις και τα απογεύματα προκειμένου να εξετάζονται περισσότερα θέματα κάθε μέρα.
-Συζήτηση των θεμάτων αναλόγως του χρόνου που κατατέθηκαν στη Βουλή, προκειμένου να εξαλειφθεί η προηγούμενη κατάσταση με καθορισμό της ατζέντας των θεμάτων από τον πρόεδρος της Επιτροπής.
-Πρόταση για παράταση των συζητήσεων και μετά τις 15 Ιουλίου εάν δεν ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική εξέταση των νομοσχεδίων και. των προτάσεων νόμου.

«Όποιο νομοσχέδιο έρχεται πρώτο θα συζητείται πρώτο. Είτε νομοσχέδιο, είτε προτάσεις νόμου θα συζητούνται βάσει του χρόνου που έχουν κατατεθεί. Με αυτόν τον τρόπο θα διαχειριστούμε τον μεγάλο όγκο, αλλά και θα εξαλείψουμε το ζήτημα για το ποιο θέμα συζητείται πρώτο. Η ατζέντα θα καθορίζεται από τη γραμματεία και όχι από τον εκάστοτε πρόεδρο της Επιτροπής» τόνισε ο κ. Νεοφύτου, μιλώντας για τις προτάσεις του.

Αναφερόμενος στις; Προτάσεις Αβέρωφ Νεοφύτου ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι το ΑΚΕΛ θα τις εξετάσει και θα απαντήσει ανάλογα, ενώ ο Χάρης Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε, χαριτολογώντας: «Δεν ξέρω εάν πρέπει να σας συγχαρώ ακούγοντας για απογευματινές συνεδρίες ή και παράταση του χρόνου που θα έκλεινε η Βουλή».

 

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις