Συνέδριο από το Σύνδεσμο Διεθνούς Δικαίου

Εξαιρετική ευκαιρία για δικαστές, νομικούς, ακαδημαϊκούς, φοιτητές διεθνούς δικαίου και επίδοξους νομικούς του διεθνούς δικαίου να ενημερωθούν για τρέχοντα ζητήματα διεθνούς δικαίου από εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα αυτό, αποτελεί το συνέδριο που πραγματοποιεί στις 15 Ιουνίου το κυπριακό Παράρτημα του Συνδέσμου Διεθνούς Δικαίου.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη Α.Γ Λεβέντης στη Λευκωσία, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο, στα πλαίσια της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν γνωστοί ομιλητές και καθώς και προσωπικότητες από την διεθνή νομική, ακαδημαϊκή και διπλωματική κοινότητα. 

Το σεμινάριο χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες και όλες οι συζητήσεις θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου στην Αγγλική: 

«Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση» με ομιλητές την κα. Liesbeth Lijnzaad, Διευθύντρια Τμήματος Διεθνούς Δικαίου και Νομική Σύμβουλος του Ολλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών και ο Δρ. Κύπρος Χρυσοστομίδης, Διευθύνων Συνέταιρος του γραφείου Δρ. Κύπρος Χρυσοστομίδης και Σία ΔΕΠΕ. 

«Η συνεισφορά των δικαστηρίων στη Χάγη στην προώθηση της επίλυσης διεθνών διαφορών» ομιλητές του οποίου θα είναι οι Δρ. Willem van Genugten, Καθηγητής Πανεπιστημίου Τίλμπουργκ και Επικεφαλής της Βασιλικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου της Ολλανδίας, και ο κος Γεώργιος Μ. Πικής, πρώην Δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ανθρώπινα Δικαιώματα & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» στο οποίο ομιλητές θα είναι ο Εξοχότατος Πρέσβης Kees van Baar, Πρέσβης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργείο Εξωτερικών του Βασιλείου της Ολλανδίας και η κα. Tara L. Van Ho, J.D., Ph.D., Συνεργάτης Προγράμματος, Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Έσεξ και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, INTRAlaw στο Πανεπιστήμιο Άαρχους

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024