Powered by

Ισχυρό προβάδισμα για το Brexit

Το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή `Ενωση ανέρχεται σε 46%, ενώ το 39% των ψηφοφόρων θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει σε αυτήν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα “The Times”, η οποία δημοσιεύθηκε Δευτέρα.

Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας κατέγραψε προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής, το Σάββατο (11/6).

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείας ORB για την εφημερίδα Daily Telegraph, κατέγραψε προβάδισμα μιας μονάδας της εκστρατείας υπέρ του λεγόμενου Brexit έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (49%-48% αντίστοιχα).

Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν την 23η Ιουνίου στο δημοψήφισμα, το οποίο θα κρίνει εάν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που θα έχει σημαντικές συνέπειες για την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα και τη διπλωματία στη Βρετανία και σε διεθνές επίπεδο.

Εξάλλου, η εφημερίδα "The Sun", που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, τάχθηκε χθες Δευτέρα στο πλευρό της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποχωρήσουμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών (...) και είναι καιρός να την αδράξουμε", υπογράμμισε η σύνταξη της εφημερίδας, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%