Εγκαινιάστηκε το Φανερωμένη 16

Εκατοντάδες κόσμου πέρασαν την Κυριακή (12 Ιουνίου) στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου. Η μεγαλύτερη αυλή της Παλιάς Λευκωσίας άνοιξε τις πόρτες της νωρίς το πρωί, εγκαινιάζοντας το Φανερωμένη 16, ένα φεστιβάλ που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «φιλοδοξεί να αλλάξει το καλοκαίρι του 2016 προσφέροντας συναρπαστικές εμπειρίες».

Το opening party εγκαινίασαν οι Urban Gorillas. Η δημιουργική τριάδα των κύπριων καλλιτεχνών πήρε μέταλλο, ξύλο, υφάσματα και prints από έργα τέχνης που υπάρχουν στη συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος φτιάχνοντας χρήσιμες, διαδραστικές και παιχνιδιάρικες κατασκευές που μεταμόρφωσαν εικαστικά την αυλή. 

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος Mathieu Devavry με το Λιβανέζο Eli Zaarour χρησιμοποιώντας πολύχρωμα spray έφτιαχναν εκπληκτικά graffiti. 
«Δίνοντας έμφαση στο ρυθμικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν τη δουλειά τους «χρωματίζοντας» τους τοίχους του Πολιτιστικού εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους», προστίθεται.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, τα ηνία ανέλαβαν οι Afro-Μπάντα Banana. «Η μουσική του 9μελους συγκροτήματος έπαιξε με στοιχεία της jazz και της funk. Κρουστά, κιθάρες, τρομπόνια, σαξόφωνα βρέθηκαν στην υπαίθρια σκηνή του Πολιτιστικού Ιδρύματος ενώ απ’ τα ηχεία ξεχύθηκαν μελωδικοί ρυθμοί που ξεσήκωσαν το κοινό μέχρι αργά το βράδυ», αναφέρεται καταληκτικά.



Δειτε Επισης

Υπεραγορές MAS: Στη νικήτρια του διαγωνισμού της εφαρμογής «mas&WIN!» τα κλειδιά του Korando, KGM SUV
Ο DJ Valeron εγκαινιάζει το AYÃ Resort με ένα αξέχαστο opening party
Όταν η μόδα και η προσφορά συναντιούνται...To φιλανθρωπικό Fashion & Music Event «Shades of Catwalk»
City of Dreams Mediterranean Wet Glam Parties: Απογειώνουν την καλοκαιρινή διασκέδαση
Pafilia και LaimTee Art προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...Κορυφαίοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στο Minthis Music Festival 2025
«Shades Of Catwalk»: Φιλανθρωπική βραδιά μόδας και μουσικής στο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού
Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance