Το ιστορικό της επιτυχίας της εταιρείας Παγωτά Παπαφιλίπου
17:45 - 13 Ιουνίου 2016
Το ξεκίνημα για τον σημερινό όμιλο P&P Ice Cream (Παγωτά Παπαφιλίπου) έγινε το 1965, από τον Παναγιώτη Παπαφιλίππου και τον Παναγιώτη Χριστοφόρου, με δανεικά και πολλές θυσίες.
Με σταθερή ανοδική πορεία δημιούργησαν ζαχαροπλαστεία, λούνα παρκ και παγωταρίες στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, στην Κερύνεια, την Αμμόχωστο, τη Μόρφου και άλλες περιοχές της Κύπρου.
Η τουρκική εισβολή το 1974 κατέστρεψε όλα όσα είχαν κτίσει με μηχανήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών να παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι Λεμεσού για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι δύο Παναγιώτηδες δε τα έβαλαν κάτω και ορθοπόδησαν. Τη δεκαετία του 1980 έγινε η πρώτη εξαγωγή παγωτού στην Αγγλία.
Το 1993 άρχισαν να καταφθάνουν από τις σπουδές τους στο εξωτερικό τα παιδιά τους οι οποίοι ανάλαβαν διοικητικά καθήκοντα. Έκτοτε η επιχείρηση πέρασε πολλές αλλαγές όπως επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εισαγωγή προτύπων ποιότητας, επενδύσεις σε νέες εγκαταστάσεις όπως το 1998 με το νέο εργοστάσιο, εισαγωγή νέων τεχνολογιών, νέα προϊόντα, νέες συσκευασίες και επέκταση του δικτύου διανομής σε Κύπρο και εξωτερικό.
Σήμερα τα παγωτά Παπαφιλίππου ταξιδεύουν σε Αγγλία, Ελλάδα, Σλοβενία και Γερμανία ενώ η εταιρεία προχωρεί σε άνοιγμα αγοράς σε Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και Ιορδανία. Εντός των επόμενων μηνών θα αποσταλεί και το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο στη Νότια Αφρική.
Ο όμιλος P&P Ice Cream γιόρτασε τα 50χρονά του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργου Λακκοτρύπη και στην παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου, φίλων και συνεργατών.
Στο τέλος της εκδήλωσης η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια, Στέλλα Μαυρομάτη, παρουσίασε τη διευθυντική ομάδα και δήλωσε πως με σκληρή και συλλογική δουλειά το μέλλον της εταιρείας προβλέπεται ακόμα πιο λαμπρό και επιτυχημένο.