Επιτυχής η παρουσία της Κύπρου στα «Ποσειδώνια 2016»

Έπεσε την Παρασκευή 10 Ιουνίου η αυλαία της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2016» στην Αθήνα όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες και αποτέλεσε πόλο έλξης για 20 και πλέον χιλιάδες επισκέπτες - επαγγελματίες από τον κλάδο της διεθνούς ναυτιλίας από τις 6-10 Ιουνίου. Δυναμική ήταν πάντως η παρουσία της Κύπρου με πέραν των πενήντα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Κύπρου στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση στην Αθήνα, ήταν το γενικό σχόλιο στο INBusinessNews ,του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριου Δημητριάδη ο οποίος επισήμανε πως υπήρχε υψηλής ποιότητας ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της Κύπρου πράγμα το οποίο αποδεικνύεται, όπως είπε, από την αυξημένη συμμετοχή στελεχών της διεθνούς ναυτιλίας στην δεξίωση που παρέθεσε η κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Τρίτη 7 Ιουνίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως  στο εθνικό περίπτερο της Κύπρου όπου μετείχαν αντιπρόσωποι από όλο το φάσμα της κυπριακής ναυτιλίας, δόθηκε η ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Βολιδοσκόπηση από πλοιοκτήτες
Συντονιστής του κυπριακού περιπτέρου είναι το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και σε αυτό συμμετέχουν επίσης η Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΚΝΕ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΚΝΕ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης η Κύπρος είχε φέτος μία εντυπωσιακή, αναβαθμισμένη και αξιοπρεπέστατη παρουσία στην έκθεση.

«Η προσέλευση και η συμμετοχή ήταν πρωτόγνωρη, καταδεικνύοντας τη σημασία της ελληνικής πλοιοκτησίας στην παγκόσμια ναυτιλία», σημείωσε ο κ. Ιωσηφίδης, τονίζοντας ότι με τη φετινή παρουσία «ενισχύθηκε ο ρόλος της Κύπρου στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα».  Εξάλλου, έκανε λόγιο για έντονο ενδιαφέρον από πλοιοκτήτες και ναυτιλιακές εταιρείες να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για την κυπριακή ναυτιλία, χαρακτηρίζοντάς την «θετική ένδειξη για το ότι η Κύπρος έχει εισέλθει στα βαθιά της ναυτιλίας».

Όπως είπε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΚΝΕ, οι εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στο κυπριακό περίπτερο ανέρχονται στις 21, την ώρα που οι παλαιότερες συμμετοχές έφταναν μόλις τις 6 έως 12, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για ακόμα πιο αναβαθμισμένη μελλοντική παρουσία στη ναυτιλιακή έκθεση. Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζοντας τα φετινά «Ποσειδώνια» ως την «πιο επιτυχημένη έκθεση της τελευταίας δεκαετίας», ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στην «άψογη συνεργασία με το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, από το οποίο πραγματοποιείται αξιόλογη δουλειά, με ζήλο, ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι ποιοτικές».

Σημαντικό ενδιαφέρον
Αρκετό ενδιαφέρον επεδείχθη τόσο από τους επισκέπτες της έκθεσης τόσο και από τους υφιστάμενους συνεργάτες της εταιρείας, ανέφερε στο INBUsinessNews ο γενικός διευθυντής τoυ Ομίλου Demtrides, Βάσος Δημητριάδης που συμμετείχε στη διεθνή ναυτιλιακή εταιρεία. 

Πρόσθεσε πως πέραν της ευκαιρίας που δόθηκε στην εταιρεία να παρουσιάσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, τα Ποσειδώνια αποτέλεσε σημαντικό meeting point τόσο με υφιστάμενους συνεργάτες όσο και με στελέχη του παγκόσμιου ναυτιλιακού κλάδου.

Δεδομένου της σημαντικής θέσης που κατέχει η Κύπρος στη παγκόσμια ναυτιλία, είπε ο κ. Δημητριάδης, η έκθεση αποτέλεσε ένα καλό σημείο για ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων και ανταλλαγή απόψεων με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Τέλος , αξίζει να σημειωθεί πως στην ναυτιλιακή έκθεση συμμετείχε και το περιοδικό Gold με την ειδική έκδοση για την κυπριακή ναυτιλία, που έγινε με τη χορηγία της Eurobank Cyprus και διανεμήθηκε δωρεάν σε συμμετέχοντες της έκθεσης.  

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024