Powered by

«Άλμα» στις αγορές χρυσού υπό τον φόβο Brexit

Φοβούμενοι το ενδεχόμενο η Βρετανία να ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Λονδρέζοι όλων των ηλικιών αγοράζουν το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, οι πωλήσεις ράβδων και νομισμάτων έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν πως αυξάνεται η στήριξη για το Brexit.

 

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η ATS Bullion έχει δει τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 5-10%, ενώ η online πλατφόρμα συναλλαγών χρυσού BullionVault.com ανέφερε πως η Βρετανία ξεπερνά άλλες περιοχές σε όρους αύξησης της ζήτησης αυτόν τον μήνα.

Η εταιρεία αναφέρει πως η πελατειακή της βάση στη Βρετανία ήταν 59% υψηλότερη τον Ιούνιο από τον μέσο όρο των τελευταίων 12 μηνών, έναντι 5% στις άλλες εννέα από τις δέκα κορυφαίες αγορές της.

Από την πλευρά της, η The Pure Gold Company ανέφερε πως τα αιτήματα για αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκαν κατά 19% το περασμένο σαββατοκύριακο, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτοί που θέλουν αγοράζοντας χρυσό να κάνουν hedging έναντι του κινδύνου ενός Brexit, μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά μικρών επενδυτικών προϊόντων, από ράβδους 1 γραμμαρίου για λιγότερο από 50 στερλίνες μέχρι ράβδους ενός κιλού που τιμολογούνται στα 28.000 στερλίνες.

Η εταιρεία εμπορίας χρυσού Baird & Co αποδίδει την αυξημένη ζήτηση για χρυσό φέτος στις ευρύτερες ανησυχίες για την οικονομία και όχι μόνο στις ανησυχίες για το Brexit, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πτώση για τον χρυσό μετά την πρόβλεψη της Fed για βραδύτερο ρυθμό μελλοντικών μειώσεων των επιτοκίων
Fed: Επιμένει σε στάση αναμονής-Αμετάβλητα τα επιτόκια και το dot plot που δίνει σήμα για δύο περικοπές φέτος
Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό