Powered by

H Siemens αποκλείει προσφορά για την Kuka

Η Siemens δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε προσφορά για τη γερμανική εταιρία ρομποτικής Kuka, για την οποία έχει κάνει προσφορά το κινεζικό Midea Group, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος Joe Kaeser.

 

«Αν ενδιαφερόμασταν, σίγουρα θα το είχαμε εξετάσει εδώ και κάποιο καιρό», ανέφερε ο Kaeser στο περιθώριο ενός event στο Πεκίνο.

Ο CEO ανέφερε ότι έχει κάποιες αντιρρήσεις σε μια τέτοιου είδους εξαγορά: «Θα έπρεπε κανείς να το εξετάσει με λογικό τρόπο (...) Αυτό απλά δείχνει το πόσο ισχυρή και ενδιαφέρουσα είναι η Γερμανία από τεχνολογική άποψη».

Η προσφορά του Midea Group να εξαγοράσει την Kuka για πέντε δισ. δολάρια, έχει εγείρει τις ανησυχίες κάποιων Γερμανών πολιτικών και ενώσεων μετόχων. Οι αντιρρήσεις τους εστιάζουν στο αν η Γερμανία θα έπρεπε να επιτρέψει σε κινεζικές εταιρίες να αγοράσουν κομμάτια κρίσιμης γερμανικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Τον περασμένο μήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρότεινε το σχηματισμό μιας ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που θα προχωρούσε σε εναλλακτική προσφορά για την Kuka, μια πρόταση που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πυροδοτήσει ενθουσιασμό.

Ο Andy Gu, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Midea, τόνισε πως έχει εκπλαγεί από το μέγεθος της πολιτικής αντίστασης στην εξαγορά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Handelsblatt που επικαλείται το MarketWatch. «Η εμπλοκή μας με την Kuka δεν αποτελεί πολιτικό ζήτημα. Είμαστε ιδιωτική εταιρία», υποστήριξε.

Η Midea επιδιώκει να βοηθήσει τη γερμανική εταιρία να μπει στην κινεζική αγορά, η οποία είναι αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ισχυρίστηκε το στέλεχος. Σε περίπτωση εξαγοράς, η Kuka θα διατηρήσει την πλήρη ανεξαρτησία της, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%