Νέο κοίτασμα στην Αίγυπτο ανακάλυψαν ΒΡ και ΕΝΙ

Η BP Αιγύπτου και ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ENI ανακοίνωσαν άλλη μία ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, στο πεδίο Baltim South στο Ανατολικό Δέλτα του Νείλου, ύστερα από άλλες δύο σημαντικές ανακαλύψεις στην περιοχή τον περασμένο χρόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της BP, πρόκειται για μια «σημαντική ανακάλυψη» που επιβεβαιώνει τις προοπτικές της περιοχής. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την περυσινή ανακάλυψη του πεδίου Nooros τον Ιούλιο και του γιγάντιου κοιτάσματος Zohr, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και σύμφωνα με την ENI αποτελεί τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η ερευνητική γεώτρηση Baltim SW-1 έφτασε σε θαλάσσιο βάθος 25 μέτρων από τη λειτουργό εταιρεία IEOC (Eni) και σε τελικό βάθος 3750 μέτρων, ενώ διείσδυσε σε 62 στρώμα αερίου μέσα σε υψηλής ποιότητας Μεσσήνιους αμμόλιθους.

Η ανακάλυψη, η οποία βρίσκεται 12 χλμ. από τις ακτές, είναι ένας νέος σχηματισμός που σχετίζεται με την ανακάλυψη στο πεδίο Nooros πέρυσι τον Ιούλιο και σήμερα παράγει 65.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα. Ωστόσο η εταιρεία σημειώνει ότι θα απαιτηθούν επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις, για να υπολογιστεί το δυναμικό της νέας ανακάλυψης.

Ο περιφερειακός Πρόεδρος της BP στη Βόρειο Αφρική Hesham Mekawi εξέφρασε την ικανοποίησή του με το αποτέλεσμα της γεώτρησης, αναφέροντας ότι πρόκειται για την τρίτη ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τις σημαντικές προοπτικές της περιοχής.

«Το σχέδιό μας είναι η αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της ανακάλυψης και να επιτευχθεί η σύντομη έναρξη παραγωγής. Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της δέσμευσης της ΒΡ να διαθέσει πόρους ώστε να δημιουργήσει σημαντική παραγωγή αερίου στην Αίγυπτο», τόνισε ο Mekawi.

Η BP κατέχει μερίδιο 50% του πεδίου Baltim South, ενώ η Eni, μέσω της θυγατρικής της, IEOC, το υπόλοιπο 50%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο-Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές
Κέρδη 1% για το πετρέλαιο με οδηγό την αισιοδοξία για επίτευξη εμπορικών συμφωνιών
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Συνεχίζεται το πτωτικό σερί των τιμών πετρελαίου-Στα $68,51 το brent, στα $65,25 το αμερικανικό αργό
Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου-Στο επίκεντρο η πορεία ανάπτυξης «Κρόνου» και «Αφροδίτης»
Δύσκολη περίοδος για την ενεργειακή επάρκεια-«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα παραγωγής»
Morgan Stanley: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου
Άνοδος 1,5% στις τιμές πετρελαίου λόγω γεωπολιτικού ρίσκου και περιορισμένων αποθεμάτων
Στέλνει μήνυμα για την ηλεκτρική διασύνδεση η Κομισιόν-«Πλήρως αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση του GSI»
ΟΠΕΚ: Αυτά είναι τα τρία κρίσιμα σημεία για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πράσινη μετάβαση