Άτομα παρουσιάζονται ψευδώς ως λειτουργοί της ΕΚΚ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποιεί τους επενδυτές και το ευρύ κοινό ότι έχει περιέλθει σε γνώση της ότι το λογότυπό της, αλλά και στοιχεία επικοινωνίας που φαίνονται να συνδέονται με την ΕΚΚ, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες και απόσπαση χρημάτων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της, η οποία αποτελεί συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της, ημερομηνίας 27 Νοεμβρίου 2015, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) αναφέρει ότι άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπως international.affairs@cysec.info, και cysec@cyberservices.com, οι οποίες δεν ανήκουν ούτε σχετίζονται με την Επιτροπή, και άλλα αναληθή στοιχεία επικοινωνίας, παρουσιάζονται ψευδώς ως Λειτουργοί/Στελέχη της.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσποιούμενα ότι είναι Λειτουργοί/Στελέχη της, έχουν έρθει σε επαφή με επενδυτές μέσω των πιο πάνω διευθύνσεων, ως επίσης και recoupfirm@gmail.com, henrik.j@alldayoptions.com, και adamjhonson92@gmail.com, και με διάφορα μέσα και ισχυρισμούς, όπως για παράδειγμα μίαν υποτιθέμενη πληρωμή φόρων, τους έπεισαν να μεταφέρουν χρήματα σε λογαριασμούς τους οποίους τους είχαν υποδείξει.

Η Επιτροπή τονίζει πως “δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, άτομα και αλληλογραφία, και ότι ουδέποτε επικοινωνεί με επενδυτές ή το ευρύ κοινό ζητώντας προσωπικά στοιχεία ή/και λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών ή/και την διενέργεια οποιοδήποτε οικονομικών συναλλαγών”.

Περαιτέρω, αναφέρει ότι “δεν εγκρίνει, επαληθεύει, παρακολουθεί ή έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε πληρωμές μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων ή άλλων δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων”.

Η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό "να είναι πολύ προσεκτικό και, σε περίπτωση που γίνει δέκτης επικοινωνίας η οποία φαίνεται να προέρχεται από την Επιτροπή αλλά δεν είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του παραλήπτη αυτής της επικοινωνίας, και με την οποία του ζητείται έμβασμα οποιουδήποτε ποσού, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, να επιβεβαιώσει το γνήσιο της αλληλογραφίας στο info@cysec.gov.cy".

Επίσης η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό στην περίπτωση που πιστεύει ότι έχει ήδη λάβει τέτοια τυχόν ύποπτη αλληλογραφία, να επικοινωνήσει το συντομότερο με την Επιτροπή στο info@cysec.gov.cy.

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε Λύμπια, Ζύγι, Καλαβασό-Χοιροκοιτία και περιοχή ΓΣΠ
Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Cyta: Μέτρα στήριξης για κατοίκους και επιχειρήσεις στις πληγείσες κοινότητες από την πυρκαγιά
Πρόσκληση προς έφηβες στην Κύπρο-Πάρε μέρος δωρεάν στο FEM Online Program και ανακάλυψε τη δύναμή σου ως ηγέτιδα
Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Στο πλευρό των πληγέντων το My Mall Limassol-Αρχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες από το υπουργείο Ενέργειας
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών