Άτομα παρουσιάζονται ψευδώς ως λειτουργοί της ΕΚΚ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποιεί τους επενδυτές και το ευρύ κοινό ότι έχει περιέλθει σε γνώση της ότι το λογότυπό της, αλλά και στοιχεία επικοινωνίας που φαίνονται να συνδέονται με την ΕΚΚ, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες και απόσπαση χρημάτων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της, η οποία αποτελεί συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της, ημερομηνίας 27 Νοεμβρίου 2015, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) αναφέρει ότι άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπως international.affairs@cysec.info, και cysec@cyberservices.com, οι οποίες δεν ανήκουν ούτε σχετίζονται με την Επιτροπή, και άλλα αναληθή στοιχεία επικοινωνίας, παρουσιάζονται ψευδώς ως Λειτουργοί/Στελέχη της.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσποιούμενα ότι είναι Λειτουργοί/Στελέχη της, έχουν έρθει σε επαφή με επενδυτές μέσω των πιο πάνω διευθύνσεων, ως επίσης και recoupfirm@gmail.com, henrik.j@alldayoptions.com, και adamjhonson92@gmail.com, και με διάφορα μέσα και ισχυρισμούς, όπως για παράδειγμα μίαν υποτιθέμενη πληρωμή φόρων, τους έπεισαν να μεταφέρουν χρήματα σε λογαριασμούς τους οποίους τους είχαν υποδείξει.

Η Επιτροπή τονίζει πως “δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, άτομα και αλληλογραφία, και ότι ουδέποτε επικοινωνεί με επενδυτές ή το ευρύ κοινό ζητώντας προσωπικά στοιχεία ή/και λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών ή/και την διενέργεια οποιοδήποτε οικονομικών συναλλαγών”.

Περαιτέρω, αναφέρει ότι “δεν εγκρίνει, επαληθεύει, παρακολουθεί ή έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε πληρωμές μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων ή άλλων δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων”.

Η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό "να είναι πολύ προσεκτικό και, σε περίπτωση που γίνει δέκτης επικοινωνίας η οποία φαίνεται να προέρχεται από την Επιτροπή αλλά δεν είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του παραλήπτη αυτής της επικοινωνίας, και με την οποία του ζητείται έμβασμα οποιουδήποτε ποσού, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, να επιβεβαιώσει το γνήσιο της αλληλογραφίας στο info@cysec.gov.cy".

Επίσης η ΕΚΚ παροτρύνει το κοινό στην περίπτωση που πιστεύει ότι έχει ήδη λάβει τέτοια τυχόν ύποπτη αλληλογραφία, να επικοινωνήσει το συντομότερο με την Επιτροπή στο info@cysec.gov.cy.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024