Νέα ιατρική επιτυχία στο American Medical Center

Μεγάλη ιατρική επιτυχία, αποτέλεσε η επιτυχής έκβαση επείγουσας ολικής οισοφαγεκτομής σε Κύπρια ασθενή με ιατρογενή ρήξη οισοφάγου και μεσοθωρακίτιδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο American Medical Center από τον διακεκριμένο  Έλληνα Χειρουργό, Δρ. Εμμανουήλ Ζαχαράκη.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ασθενής διεκομίσθη στο American Medical Center, μετά από αναζήτηση του Υπουργείου Υγείας για εύρεση εξειδικευμένου Κέντρου στη Χειρουργική Οισοφάγου, προκειμένου να αναλάβει την περίπτωση μιας ασθενούς που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με ιατρογενή ρήξη οισοφάγου. Είχε προηγηθεί στην ασθενή ενδοσκοπική διαστολή χρόνιου προβλήματος αχαλασίας οισοφάγου, που οδήγησε στη δυνητικά θανατηφόρο αυτή επιπλοκή. 

Η επιμόλυνση του χώρου του μεσοθωρακίου αποτελεί μία σοβαρή κατάσταση με θνητότητα που ξεπερνά πολλές φορές και το 50%. Μεταξύ των αιτιολογικών παραγόντων οι συχνότερα ενοχοποιούμενοι είναι: κακώσεις και ρήξεις του οισοφάγου και του τραχειοβρογχικού δένδρου, καθώς και επεμβάσεις στον θώρακα μέσω στερνοτομής. Η συχνότητα ιατρογενούς διατρήσεως του οισοφάγου ανέρχεται σε 1 περίπτωση για κάθε 10.000 ενδοσκοπήσεις.

Η εντόπιση της βλάβης, το μέγεθος της και το πόσο έγκαιρα γίνεται η διάγνωση και η αντιμετώπιση είναι στοιχεία σημαντικά για την έκβαση των πολύ σοβαρών αυτών περιστατικών. 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση των ασθενών αυτών, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η ασθενής χειρουργήθηκε από τον Δρ. Εμμανουήλ Ζαχαράκη και τους συνεργάτες του σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών από τη ρήξη του οισοφάγου, εξήλθε από το American Medical Center μετά από 10 ημέρες δίχως επιπλοκές, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, και μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες επέστρεψε πλήρως στις καθημερινές της δραστηριότητες και την εργασία της.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων