Powered by

Χρόνο για να βρεθεί λύση δίνουν LGS και Swissport

Στην έκκληση της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου αναφέρει ότι ανταποκρίθηκε η εταιρεία LGS Handling Ltd, ούτως ώστε να μην προχωρήσει άμεσα στην πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης, δίνοντας χρόνο για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. 

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία LGS Handling Ltd αναφέρει ότι «επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά υπευθυνότητα και σεβόμενη τον θεσμό της Υπουργού Εργασίας και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες για επίλυση της εργατικής διαφοράς στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ανταποκρίθηκε θετικά στη νέα έκκληση της Ζέτας Αιμιλιανίδου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η νέα παρέμβαση της υπουργού έγινε μετά την απόρριψη από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων της μεσολαβητικής πρότασης που είχε υποβάλει η κ. Αιμιλιανίδου για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης».

Η LGS Handling Ltd, όπως και η συνδικαλιστική πλευρά σε ανώτατο επίπεδο, «είχαν αποδεχθεί την πρόταση και ενώπιον της υπουργού υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία», επισημαίνει η εταιρεία.

Τέλος, αναφέρεται ότι «η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην παρούσα περίπτωση άλλα και σε όλο το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων».

Τηρεί το χρονοδιάγραμμα του ενός μηνός η Swissport
Την ίδια ώρα, η Swissport Cyprus Ltd επαναβεβαίωσε την Τετάρτη (1 Ιουνίου) ενώπιον της υπουργού Εργασίας τη δέσμευσή της να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του ενός μηνός που καθόρισε η υπουργός για ολοκλήρωση των διαδικασιών ανανέωσης των  συλλογικών  συμβάσεων.

«Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της για πλήρη τήρηση των συμφωνηθέντων, η εταιρεία εξέφρασε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό της για την απόφαση των εργαζομένων της εταιρείας LGS Handling Ltd να απορρίψουν μεσολαβητική πρόταση που είχε υποβάλει η υπουργός Εργασίας για ανανέωση των δικών τους συλλογικών συμβάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Swissport.

Η εταιρεία τονίζει ότι η εξεύρεση μιας κοινά αποδεχτής λύσης «προϋποθέτει την επίδειξη καλής θέλησης, διαλλακτικότητας και διάθεσης για συμβιβασμό και από τις  δύο πλευρές». Προϋποθέτει, επίσης, προσθέτει, την ύπαρξη μηχανισμών και τη δέσμευση για τήρηση των συμφωνηθέντων. «Η Swissport Cyprus Ltd επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της, όπως επανειλημμένα έπραξε και στο παρελθόν, να προσέλθει σε εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό και αναμένει ότι και η συνδικαλιστική πλευρά θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ίδια υπευθυνότητα και καλή θέληση», σημειώνεται καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ