Powered by

Έτοιμη η Κύπρος για την υποδοχή διεθνών funds

Με αρχικό ορόσημο το International Funds Summit, που διοργανώθηκε στις 29, 30 και 31 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό, o σύνδεσμος Cyprus Investment Funds Association (CIFA) θέτει σε εφαρμογή πλάνο με χρονικό ορίζοντα δέκα χρόνων για να καταστεί η Κύπρος βάση διεθνούς εμβέλειας επενδυτικών ταμείων.

Σημαντικό γεγονός προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί και η ένταξη της Κύπρου στον σύνδεσμο European Fund and Asset Management Association (EFAMA), το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από  τον Πρόεδρο του συνδέσμου, Peter De Proft, στην ομιλία του συνέδριο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία και στήριξή τους. Η μεγάλη συμμετοχή εταιρειών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών δεικνύει ότι ο κλάδος των επενδυτικών ταμείων αποκτά δυναμική ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για περαιτέρω εξειδίκευση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Η απόφαση να προαχθεί η Κύπρος σε πλήρες μέλος του EFAMA αναγνωρίζει τον ρόλο της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο για επενδυτικά ταμεία και συμβάλει παράλληλα στην περαιτέρω προώθηση της σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Πρόεδρος του CIFA, Άγγελος Γρηγοριάδης.

Οι ομιλητές αλλά και οι παρευρισκόμενοι εκφράζουν πλήρης ικανοποίηση για τη διοργάνωση του συνεδρίου όπου κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογες γνωριμίες από όλο τον κόσμο. Ακόμη συμφώνησαν πως το νομικό πλαίσιο της Κύπρου, η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το άρτια εκπαιδευμένο της προσωπικό και το φορολογικό της σύστημα, παραμένουν σημαντικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Κύπρο ανταγωνιστικό προορισμό για την προσέλκυση επενδυτικών ταμείων σε σύγκριση με τη γύρω περιοχή.

«Στο συνέδριο δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις σημαντικότερες νομοθετικές αλλαγές που αφορούν στον κλάδο των συλλογικών επενδύσεων, και παράλληλα να ανταλλάξουν απόψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων συμβάλουν περαιτέρω 
στην προώθηση του κλάδου των συλλογικών επενδύσεων, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου.

Γενικό συμπέρασμα του συνεδρίου είναι πως η Κύπρος δείχνει έτοιμη να ανταπεξέλθει όλες τις δυσκολίες που βρίσκει και θα βρει μπροστά της στη βιομηχανία των επενδυτικών ταμείων. Ακόμη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ως μια πύλη ροής επενδύσεων από την ΕΕ στην Μέση Ανατολή και Ασία και στο μέλλον και στην Αφρική.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ