Powered by

Eμπλοκή της Κύπρου σε 2.342 περιπτώσεις στα Panama Papers

Τέλος στα σενάρια, στη συνωμοσιολογία και τις φήμες έχει μπει σε σχέση με την παγκοσμίου ενδιαφέροντος υπόθεση των Panama Papers, στο οποίο περιλαμβάνονται άτομα, νομικά και φυσικά, με υπεράκτιες δραστηριότητες και βέβαια τη μεγάλη σκιά της φοροδιαφυγής ή του παράνομου χρήματος, σε ύποπτες διαδρομές.

Ως διεθνές κέντρο επαγγελματικών υπηρεσιών το όνομα της Κύπρου εντοπίζεται εκατοντάδες φορές, σε διάφορες λίστες των  Εγγράφων Παναμά. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι τα έγγραφα διαχωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
-Υπεράκτιες οντότητες ή εταιρείες
-Γραφεία
-Ενδιάμεσοι παράγοντες
-Διευθύνσεις

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στην πρώτη κατηγορία καταγράφονται 23 υπεράκτιες οντότητες, την ώρα που συνολικά 85 γραφεία έχουν σχέση με τα Panama Papers και την ίδια ώρα έχουν ως βάση την Κύπρο. Παράλληλα, στους ενδιάμεσους περιλαμβάνονται συνολικά 13 ονόματα, ενώ 2.221 κυπριακές διευθύνσεις είναι καταχωρημένες σε υποθέσεις που εντοπίζονται στα Panama Papers.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αναφορά σε υποθέσεις, ονόματα, γραφεία ή επιχειρήσεις στα Panama Papers δεν συνεπάγεται παρανομία ή ποινική υπόθεση και αυτός είναι ο λόγος που το InBusiness News δεν αναπαράγει τη λίστα, η οποία έχει δημοσιευθεί το βράδυ της Δευτέρας (9 Μαΐου).

Την ίδια ώρα οι εποπτικές αλλά και οι διωκτικές αρχές της Κύπρου έχουν πλέον όλο το ύποπτο υλικό στα χέρια τους προκειμένου να προχωρήσουν στις αναγκαίες έρευνες και διώξεις ή ποινές, όπου και εφόσον εντοπιστεί παρανομία. Η πλήρης λίστα των Panama Papers έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου σε διεθνή και τοπιικά ΜΜΕ και δη σε προορισμούς, όπως μεγάλες αγορές αλλά και χώρες παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών

Δειτε Επισης

Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Η τάση σχετικά με τον κίνδυνο φτώχειας που παρατηρείται στην Κύπρο και την Ε.Ε.
Μη διαθέσιμη προσωρινά η είσοδος στο TAXISnet για χρήστες εξωτερικού
Έτοιμη να δώσει ξανά…ρεύμα στην επιδότηση του ηλεκτρισμού η Κυβέρνηση-«Μέτρα στοχευμένα και διάρκειας»
Είδε ηγέτες επιχειρήσεων από την Ινδία ο Invest Cyprus-Ενισχύονται οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί