Powered by

Υπ. Μεταφορών: Καμία διάσταση απόψεων για τα διπλοκάμπινα

Απορρίπτει τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ του Συμβουλίου Προσφορών και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το θέμα που προέκυψε με την αγορά 84 διπλοκάμπινων οχημάτων από το δημόσιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (ΥΜΕΕ).

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με θέμα «Έρευνα για 84 διπλοκάμπινα», το Υπουργείο αναφέρει πως στις 24/7/2015 σε συνεδρία του Συμβουλίου Προσφορών του Υπουργείου, όπου εξετάστηκε ο Διαγωνισμός «Προμήθεια και συντήρηση διπλοκάμπινων οχημάτων» παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του Γενικού Ελεγκτή. Εκείνο που προβλημάτισε το Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου, όπως αναφέρεται, ήταν κατά πόσο ο χρόνος παράδοσης των οχημάτων ήταν η αιτία που περιόρισε τον αριθμό των προσφοροδοτών στον ένα μοναδικό προσφοροδότη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Συμβούλιο κάλεσε τον αρμόδιο Λειτουργό του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών να εξηγήσει κατά πόσο σ` αυτόν τον όρο οφειλόταν ο περιορισμένος αριθμός προσφοροδοτών. Ο Λειτουργός του Τμήματος διαβεβαίωσε το Συμβούλιο ότι ο ίδιος είχε μιλήσει με αρκετές εταιρείες και μέχρι μερικές μέρες πριν την υποβολή των προσφορών, τρεις τουλάχιστον εταιρείες τον διαβεβαίωσαν ότι θα συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αναφέρεται.

Το Συμβούλιο, τονίζει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο «είχε αποφασίσει ότι θα προχωρούσε μεν στο άνοιγμα του Οικονομικού Φακέλου του ενός προσφοροδότη, αλλά στην περίπτωση που η οικονομική προσφορά είναι πέραν της εκτίμησης του Τμήματος θα ακύρωνε τις προσφορές και θα κατακυρωνόταν η προσφορά μόνο στην περίπτωση που ήταν χαμηλότερη ή ίση με την εκτίμηση του Τμήματος».

«Αυτή τη θέση είχε και η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία μέσω του εκπροσώπου της κατέθεσε στο Συμβούλιο Προσφορών γραπτό σημείωμα υπογραμμένο από τον κ. Ανδρέα Χασαπόπουλο. Άρα, λοιπόν ουδεμία διάσταση απόψεων υπήρχε μεταξύ Συμβουλίου Προσφορών και Ελεγκτικής Υπηρεσίας», αναφέρει το Υπουργείο.

Προσθέτει ότι επειδή η τιμή του μοναδικού προσφέροντα ήταν πιο ψηλή από την τιμή του αρμόδιου Τμήματος, το Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου ακύρωσε τις προσφορές, ο προσφοροδότης προσέφυγε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, η οποία τον δικαίωσε, και στη συνέχεια το Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου δεν είχε άλλη επιλογή παρά να του κατακυρώσει την εν λόγω προσφορά.

Δειτε Επισης

Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Η τάση σχετικά με τον κίνδυνο φτώχειας που παρατηρείται στην Κύπρο και την Ε.Ε.
Μη διαθέσιμη προσωρινά η είσοδος στο TAXISnet για χρήστες εξωτερικού
Έτοιμη να δώσει ξανά…ρεύμα στην επιδότηση του ηλεκτρισμού η Κυβέρνηση-«Μέτρα στοχευμένα και διάρκειας»
Είδε ηγέτες επιχειρήσεων από την Ινδία ο Invest Cyprus-Ενισχύονται οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί