Powered by

Στη δημιουργία θέσεων εργασίας στοχεύει η κυβέρνηση

Κορυφαίοι στόχοι της οικονομικής πολιτικής είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως για την επίτευξη των στόχων για τόνωση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων «επιβάλλεται μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια τόσο από το κράτος όσο και από τους συμμετέχοντες στην αγορά».

Μιλώντας στην ημερίδα «Για την Ένωση Κεφαλαιαγορών και τη συμμετοχική χρηματοδότηση», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε είπε ότι «η οικονομία βρίσκεται σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι», καθώς «έχουμε αφήσει πίσω την βαθιά ύφεση, η οικονομία μας είναι ξανά σε πορεία ανάπτυξης, έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία το μνημόνιο, το τραπεζικό μας σύστημα έχει σε ένα μεγάλο βαθμό σταθεροποιηθεί και τα δημόσια οικονομικά έχουν εξυγιανθεί».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «μέσα από τις σημαντικές προσπάθειες και τις αποφάσεις έχουμε αντιστρέψει την πορεία διολίσθησης και έχουμε δημιουργήσει ξανά μια νέα προοπτική», ενώ σημείωσε ότι «η ανεργία καταγράφει πλέον σημαντική μείωση αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα».

Ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι η ΕΕ έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο δράσης για την ένωση των κεφαλαιαγορών με σκοπό να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας πραγματικής ενιαίας αγοράς κεφαλαιαγορών. Σκοπός της εν λόγω ένωσης, είπε, είναι η ενθάρρυνση των επενδύσεων μέσω της ενίσχυσης και της διαφοροποίησης των πηγών χρηματοδότησης που συμπληρώνουν την χρηματοδότηση από τον τραπεζικό τομέα.

Ανέφερε ότι «η ύπαρξη αυτών των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης δεν είναι μόνο επωφελής για τις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά είναι και καθοριστική για την χρηματοπιστωτική δραστηριότητα» και πρόσθεσε ότι η ανάγκη για εξεύρεση αυτών των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης είναι ιδιαίτερα επιτακτική στην Κύπρο.

Ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι μια από τις βασικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης είναι να ενισχύσει το επιχειρηματικό οικοσύστημα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Η τάση σχετικά με τον κίνδυνο φτώχειας που παρατηρείται στην Κύπρο και την Ε.Ε.
Μη διαθέσιμη προσωρινά η είσοδος στο TAXISnet για χρήστες εξωτερικού
Έτοιμη να δώσει ξανά…ρεύμα στην επιδότηση του ηλεκτρισμού η Κυβέρνηση-«Μέτρα στοχευμένα και διάρκειας»
Είδε ηγέτες επιχειρήσεων από την Ινδία ο Invest Cyprus-Ενισχύονται οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί