Πρόγραμμα καταπολέμησης της απάτης υλοποιείται στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η ΙΜΗ έχουν κερδίσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης και συντονισμού των κυπριακών αρχών για θέματα οικονομικής απάτης.

Το συγκεκριμένο έργο υπάγεται στο πρόγραμμα «Hercule III» της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Η OLAF διερευνά τόσο τη διαφθορά όσο και τα σοβαρά παραπτώματα στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικός στόχος του προγράμματος «Hercule III» είναι η προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης και η ενίσχυση, με τον τρόπο αυτό, της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και η διασφάλιση της προστασίας των χρημάτων των φορολογουμένων.

Για τη βελτίωση του μακροπρόθεσμου αντίκτυπου του προγράμματος προτείνεται να εξασφαλισθεί στενή και τακτική συνεργασία και συντονισμός σε επίπεδο Ένωσης και μεταξύ των αρχών των κρατών μελών. Για αυτό και το κυπριακό πρόγραμμα επιδιώκει να επιτύχει αποτελεσματικότερο συντονισμό των φορέων της οικονομικής έρευνας για όλες τις σοβαρές και οργανωμένες εγκληματικές υποθέσεις στην Κύπρο. 

Για να γίνει αυτό κατορθωτό το έργο θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις δικτύωσης  και πιο συγκεκριμένα τις πιο κάτω ενέργειες:
•    Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών κατάρτισης των φορέων διερεύνησης του οικονομικού εγκλήματος και των υπολοίπων ενδιαφερόμενων μελών. 
•    6 εκπαιδευτικά εργαστήρια για θέματα σχετικά με την καταπολέμηση της απάτης
•    Τελικό συνέδριο με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από καλές πρακτικές δραστηριοτήτων σχετικά με την οικονομική έρευνα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Το πρόγραμμα και οι δράσεις τους αφορούν φορείς όπως η αστυνομία, τελωνεία, τράπεζες, λογιστικά και δικηγορικά γραφεία καθώς και συνδέσμους και οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα οικονομικών συναλλαγών, διαφάνειας και καταπολέμησης της απάτης.

Πληροφορίες προγράμματος
Το πρόγραμμα Financial Investigation Coordination in Cyprus υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την ΙΜΗ και χορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, events@imhbusiness.com ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ